Milieusticker en Umweltzone in Bielefeld

In tegenstelling tot in andere Duitse steden, is een milieusticker in Bielefeld op dit moment niet verplicht. Ook heeft de stad geen plannen om een milieuzone in te stellen. Verandert de situatie? Dan zullen we dit uiteraard op deze pagina bijwerken. Je kunt in dit overzicht een altijd actuele lijst zien van plaatsen waar de sticker wel verplicht is. Informatie over de milieusticker zelf kun je op de hoofdpagina lezen.

Direct naar het bestelformulier

Ga je met enige regelmaat met de auto naar Duitsland? Dan is een milieusticker toch aan te raden, helemaal als je de deelstaten Noordrijn-Westfalen of Baden-Württemberg bezoekt. Je kunt de sticker via de bovenstaande link bestellen.

Een hotel reserveren in Bielefeld?

Bezoek je binnenkort Bielefeld en heb je nog geen hotel geboekt? Dan adviseren we je naar deze lijst van hotels op Booking.com te kijken. Booking.com is de grootste reserveringssite van Europa en ook nog eens een betrouwbaar Nederlands bedrijf. Ze weten meestal de laagste prijs voor te regelen, maar het grootste voordeel vinden we dat je pas bij aankomst hoeft te betalen en niet vooraf.

Wat is er in Bielefeld te zien?

foto van Bielefeld

Foto van Bielefeld door Shepard4711 (CC BY-SA 2.0)

Bielefeld is geen heel bekende stad, maar met meer dan 300.000 inwoners is het toch een van de grotere steden van Duitsland. De stad ligt aan de rand van het Teutoburgerwoud. De Sparrenburg, een middeleeuws kasteel bovenop een rotsachtige heuvel, is de belangrijkste toeristische attractie. Ook is er een klein maar gezellig centrum met een aantal oude gevels. Afgezien daarvan is Bielefeld echter vooral een uitgestrekte stad die pas echt uitgroeide tot een plaats van belang tijdens de industrialisering van de 19e eeuw. Dit is ook de reden waarom er tot op de dag van vandaag veel grote bedrijven en educatieve instellingen in Bielefeld gevestigd zijn.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op