Milieusticker en Umweltzone in Dresden

Het is in Dresden op dit moment niet nodig over een milieusticker te beschikken. Dit maakt het dus een van de weinige grote steden van Duitsland waar geen Umweltzone ingesteld is. We controleren regelmatig of de situatie verandert. Wordt een milieusticker wel verplicht in Dresden, dan zullen we dit vanzelfsprekend op deze pagina bijwerken.

Direct naar het bestelformulier

Op zoek naar steden waar een milieusticker wel verplicht is? Kijk dan naar deze actuele lijst. Je kunt de milieusticker ook bestellen door op een van de links hierboven te klikken. Uitgebreide informatie over de milieusticker zelf staat tenslotte op de hoofdpagina van deze website.

Een hotel reserveren in Dresden?

Ga je naar Dresden en ben je nog op zoek naar een hotel? Kijk dan eens naar het uitgebreide overzicht van hotels in Dresden op Booking.com, mijn aanrader voor het reserveren van hotels. Booking.com is een Nederlands bedrijf dat inmiddels uitgegroeid is tot de grootste reserveringssite van Europa. De belangrijkste voordelen zijn dat ze bijna altijd de laagste prijs voor je weten te regelen en dat je pas na aankomst in het hotel hoeft te betalen.

Wat is er in Dresden te zien?

foto van Dresden

Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen en kent een groot aantal toeristische bezienswaardigheden. Zo is er de prachtig gedecoreerde Semperoper uit 1841, een van de beste voorbeelden van de Dresdner Barok. Minstens zo mooi is de Zwinger, een paleis uit de 18e eeuw in de stijl van de rococo, terwijl de Frauenkirche met een 96 meter hoge koepel en de Katholische Hofkirche de andere grote toeristische trekpleisters van de stad vormen. Ook op het gebied van musea is Dresden de moeite van het bezoeken waard. Met name het Militärhistorisches Museum der Bundeswehr, het Deutsche Hygiene-Museum en de Pfunds Molkerei zijn musea die je nergens anders vindt.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op