Milieusticker en Umweltzone in Ilsfeld

Het Duitse dorp Ilsfeld was op 1 maart 2008 een van de eerste plaatsen in de deelstaat Baden-Württemberg waar een Umweltzone werd ingesteld. In dit artikel hebben we alle belangrijke feiten voor je onder elkaar gezet. Zoek je een andere plaats? Kijk dan naar deze lijst met alle Duitse Umweltzones. Ben je juist op zoek naar algemene informatie over de milieusticker, dan kun je op de homepage terecht.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Ilsfeld

kaart: Umweltzone van Ilsfeld

We hebben de Umweltzone van Ilsfeld, dus het gebied dat je zonder milieusticker niet in mag, op de kaart voor je gemarkeerd met oranje. De gehele bebouwde kom van het dorp valt onder de zone, maar de twee bedrijventerreinen tussen het dorp en de A81 in vallen er buiten.

Uitzonderingen

Binnen de Umweltzone van Ilsfeld zijn er geen uitzonderingen. Ook de L1105, de doorgaande weg richting Lauffen am Neckar, valt onder de zone. Heb je geen milieusticker en verlaat je A81, neem dan een afslag eerder of later.

Parkeren buiten de stad

Moet je in Ilsfeld zelf zijn en heb je geen milieusticker? Parkeer dan bij een van de winkels net buiten de Umweltzone, bijvoorbeeld bij de Kaufland (A op de kaart). Vanaf hier loop je in enkele minuten naar het centrum van het dorp.

Welke milieusticker in Ilsfeld?

De groene milieusticker

De groene milieusticker is de enige milieusticker die in Ilsfeld toegestaan is. Komt je auto hier niet voor in aanmerking, denk hier dan aan als je de plaats wilt bezoeken of als je er tijdens je vakantie doorheen wilt rijden.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Ilsfeld

Het beste kun je de sticker voordat je Ilsfeld bezoekt via het aanvraagformulier bestellen. Je krijgt de sticker dan via de post thuisgestuurd. Betalen doe je veilig via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. Eenmaal gekocht kun je de sticker in iedere Duitse Umweltzone gebruiken, mits je auto voor de juiste kleur sticker in aanmerking komt natuurlijk.

Direct naar het bestelformulier

Langs de Autobahn in de buurt van Ilsfeld

Koop je de milieusticker liever in een winkel omdat je geen tijd hebt de post af te wachten? Dan kun je onderweg naar Ilsfeld terecht bij de meeste autogarages met een eigen werkplaats. Ook bij vestigingen van de DEKRA, TÜV of GTÜ kun je altijd een milieusticker kopen. In Ilsfeld zelf vind je deze niet, maar wel zijn er meerdere vestigingen in Heilbronn. Deze stad ligt 15 kilometer ten noorden van Ilsfeld en ligt bovendien op de route vanaf Nederland en België.

Op zoek naar een hotel in Ilsfeld

Ben je op zoek naar een hotel in Ilsfeld? Kijk dan naar het aanbod in deze plaats op Booking.com. Het grote voordeel van deze reserveringssite is dat je pas bij aankomst hoeft te betalen. Bovendien is het een van oorsprong Nederlands bedrijf dat de afgelopen jaren uitgegroeid is tot de grootste hotelsite van Europa.

Wat is er in Ilsfeld te zien?

foto van Ilsfeld

Foto van Ilsfeld door Felix König (CC BY 3.0)

Ilsfeld is niets meer dan een groot dorp en heel veel is er op niet te zien. Het is geen toeristische bestemming. Wel mooi is de Bartholomäuskirche, een goed voorbeeld van de Jugendstil uit het begin van de 20e eeuw. Verder staan er in Ilsfeld een aantal vakwerkhuizen en kun je er de ruïne van het middeleeuwse kasteel Helfenberg bekijken.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op