Milieusticker en Umweltzone in Kiel

Hoewel de meeste grote Duitse steden inmiddels een Umweltzone hebben waar een milieusticker verplicht is, heeft de stad Kiel dit op dit moment nog niet ingesteld. Komt hier verandering in, dan zullen we deze pagina bijwerken en je ook een kaart van de Umweltzone geven. Tot dat moment hoef je dus niet bang te zijn voor een bekeuring wanneer je zonder milieusticker de Kiel inrijdt.

Direct naar het bestelformulier

Wil je weten waar een milieusticker wel verplicht is? Bekijk dan deze lijst van Duitse steden met een Umweltzone. Om de sticker direct te bestellen kun je een van de links hierboven volgen. Voor meer uitgebreide informatie over de milieusticker zelf kun je de hoofdpagina van deze website lezen.

Een hotel reserveren in Kiel?

Nog op zoek naar een hotel om in Kiel te overnachten? Bekijk dan de lijst van hotels in Kiel op Booking.com. Dit is de grootste reserveringssite van Europa. Het is ook nog eens een Nederlands bedrijf, met als voordeel dat je pas na aankomst in je hotel hoeft te betalen.

Wat is er in Kiel te zien?

foto Kiel

Kiel is een grote en bijzonder aangename Duitse havenstad aan de Oostzee. In het compacte centrum vind je veel bakstenen gebouwen die stammen uit de tijd dat Kiel een Hanzestad was, waaronder de Nikolaikirche en het Kieler Rathaus. Ook het indrukwekkende Opernhaus Kiel is in dezelfde karakteristieke bouwstijl opgetrokken. Bij Nederlanders is Kiel echter minder bekend als een toeristische bestemming en meer als een haven om de veerboot naar Denemarken en Zweden te nemen. Verder noemenswaardig is de Kieler Woche, het grootste ieder jaar terugkerende zeilevenement ter wereld.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op