Milieusticker en Umweltzone in Lübeck

Ga je met de auto naar Lübeck en vraag je je af of een milieusticker verplicht is? Dan kunnen we je geruststellen. In tegenstelling tot andere grote steden beschikt Lübeck op dit moment namelijk niet over een Umweltzone. Zodra hier verandering in komt zullen we deze pagina bijwerken, maar tot dan hoef je niet bang te zijn voor een bekeuring wanneer je geen milieusticker op je voorruit hebt.

Direct naar het bestelformulier

Je kunt in dit overzicht alle Duitse steden zien waar een milieusticker wel verplicht is. Ze bevinden zich vooral in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Baden-Württemberg. Ga je binnenkort met de auto die kant op? Dan raden we je aan alsnog een milieusticker te bestellen wat kan via de links hierboven. Meer over de sticker zelf vind je op de hoofdpagina.

Een hotel reserveren in Lübeck?

Verblijf je in Lübeck en zoek je een hotel? Dan kunnen we Booking.com aanbevelen. Dit is een Nederlands bedrijf met twee belangrijke voordelen: ze regelen zo goed als altijd de laagste prijs voor je en je betaalt pas bij aankomst. Bekijk hier alle hotels in Lübeck op Booking.com.

Wat is er in Lübeck te doen?

foto Lübeck

Lübeck is dankzij het uitstekend bewaard gebleven historische centrum uit de tijd van de Hanze een veelbezochte stad. Het stadscentrum staat om deze reden dan ook trots vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Tot de hoogtepunten behoren de Lübecker Dom en de Marienkirche, twee middeleeuwse kerken in de voor het noorden van Duitsland kenmerkende bakstenen bouwstijl. De Holsentor en de Burgtor, twee nog steeds overeind staande stadspoorten, zijn ook de moeite van het bekijken waard. Het Museumsquartier St. Annen, gevestigd in een nonnenklooster dat acht eeuwen terug de tijd in gaat, is een andere toeristische trekpleister van Lübeck.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op