Milieusticker en Umweltzone in Magdeburg

Sinds 1 september 2011 behoort Magdeburg tot de Duitse steden met een Umweltzone waar een milieusticker verplicht is. In dit artikel lees je er meer over. Wil je juist meer informatie over de milieusticker in het algemeen? Bekijk dan de hoofdpagina van deze website. Op de overzichtspagina vind je tenslotte een lijst van alle Duitse steden met een Umweltezone.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Magdeburg

kaart: Umweltzone van Magdeburg

Op de kaart hebben we de Umweltzone van Magdeburg, dus het gebied dat je zonder milieusticker niet met de auto in mag, aangegeven met oranje. Zoals je ziet valt alleen het centrum van de stad onder de regeling. Voor het overgrote deel van de buitenwijken is het niet nodig een milieusticker te hebben.

Uitzonderingen

De belangrijkste uitzonderingen op de milieuzone van Magdeburg zijn de B71 en de Maybachstraße achter het station. We hebben deze twee wegen op de kaart aangegeven met blauwe lijnen. Verder vallen de B1 ten noorden van het centrum, de ringweg en de weg langs de rivier de Elbe er allemaal net buiten. Dit zijn de wegen aan de rand van de Umweltzone. Het begin van de zone staat ter plaatse telkens duidelijk met verkeersborden aangegeven.

Parkeren buiten de Umweltzone

In tegenstelling tot veel andere Duitse steden met een Umweltzone, hoef je in Magdeburg als je geen milieusticker hebt niet ver buiten de stad te parkeren. Onder het Allee-Center (A op de kaart) bevindt zich namelijk een grote parkeergarage die vanaf de Fürstenwallstraße langs de rivier te bereiken is. Het is dus niet nodig over een milieusticker te beschikken wanneer je hier parkeert en je bevind je bovendien meteen in het centrum van Magdeburg. De meeste attracties zoals de kathedraal zijn te aflopen, maar je kunt vanaf hier ook de tram nemen. Bedenk in het laatste geval wel dat afhankelijk van je bestemming, de tram duurder kan zijn dan de milieusticker.

Welke milieusticker in Magdeburg?

De groene milieusticker

De groene milieusticker is verplicht om de Umweltzone van Magdeburg met de auto in te mogen. Kijk op de hoofdpagina of je auto hiervoor in aanmerking komt. Zo niet, dan riskeer je een boete van maar liefst €100.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Magdeburg

De sticker is voor buiten Duitsland geregistreerde auto’s niet rechtstreeks te koop bij de stad Magdeburg. Wil je graag van tevoren een milieusticker kopen, dan raden we aan deze via het bestelformulier op deze website te bestellen. Je krijgt de sticker dan binnen één werkdag toegestuurd en je betaalt gewoon veilig via iDEAL, creditcard of je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Magdeburg

Heb je geen tijd de post af te wachten, dan kun je terecht bij de meeste grotere autogarages met een eigen werkplaats. Ook instanties zoals de DEKRA en de TÜV verkopen de sticker. Vraag naar een Umweltplakette en ze helpen je verder. Denk er wel aan de sticker te kopen voordat je de milieuzone inrijdt.

Overige milieuzones in de buurt

In het oosten van Duitsland vind je weinig grote steden en dus ook weinig milieuzones. Enkel in Halle, bijna 100 kilometer naar het zuidoosten, vind je een milieuzone die enigszins in de buurt ligt. Wil je een overzicht van alle milieuzones in Duitsland zien, bekijk dan deze kaart.

Een hotel in Magdeburg

Ben je van plan naar Magdeburg te reizen en heb je nog geen hotel gevonden? Kijk dan op Booking.com, een van oorsprong Nederlandse website waar je kosteloos kunt reserveren en pas bij aankomst betaalt. In totaal zijn er enkele tientallen hotels in Magdeburg op Booking.com te vinden, keuze genoeg dus!

Wat is er in Magdeburg te zien?

foto Magdeburg

Foto van Magdeburg door Carlarocaoporto (CC BY-SA 3.0)

Magdeburg was in de middeleeuwen een van de belangrijkste Duitse steden. Uit deze tijd stamt ook de Dom van de stad, een prachtig gedecoreerde kathedraal. Het was bovendien de eerste gotische kerk in Duitsland. Verder staan er in het centrum nog een aantal andere gebouwen in de stijl van de gotiek, de renaissance en de barok. De Grüne Zitadelle is juist weer een opvallend modern gebouw uit 2005. Magdeburg kent tenslotte ook een aantal fascinerende musea.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op