Milieusticker en Umweltzone in Neurenberg

Hoewel Neurenberg een van de grotere Duitse steden is, heeft deze stad geen Umweltzone ingesteld. Dit betekent dat een milieusticker in Neurenberg op dit moment dus niet verplicht is. We controleren het regelmatig en zodra de stad plannen maakt alsnog een milieuzone in te voeren, zullen we dat op deze pagina bijwerken. Ook zullen we je dan een kaart van de zone geven.

Direct naar het bestelformulier

Benieuwd welke Duitse steden wel over een Umweltzone beschikken? Bekijk dan deze actuele lijst. Meer informatie over de sticker in het algemeen vind je op de hoofdpagina van deze website. De sticker bestellen kan via de bovenstaande link.

Een hotel reserveren in Neurenberg?

Ga je binnenkort naar Neurenberg en heb je nog geen overnachting geregeld? Kijk dan eens op Booking.com. Dit is de grootste reserveringssite van Europa en het bedrijf is ook nog eens van Nederlandse bodem. Grootste voordeel is dat je na aankomst betaalt. Bekijk daarom snel de hotels in Neurenberg.

Wat is er in Neurenberg te zien?

foto Neurenberg

Neurenberg is de tweede stad van Beieren en heeft ongeveer een half miljoen inwoners. Het uitstekend bewaard gebleven middeleeuwse stadscentrum is een van de grootste van Europa en een belangrijke toeristische trekpleister. Tot de hoogtepunten behoort het kasteel waar de keizers van het Heilige Roomse Rijk verbleven. Ook mooi om te zien zijn de oude stadsmuren en de vele torens. Iets buiten Neurenberg ligt verder een bezienswaardigheid van meer recente datum. Op een terrein hier werden namelijk de partijdagen van Hitler’s NSDAP georganiseerd. Deze zijn vandaag de dag te bezichtigen als onderdeel van een bezoek aan een het aan deze periode gewijde museum. Neurenberg kent daarnaast nog enkele andere musea, zoals het Albrecht-Dürer-Haus.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op