Milieusticker en Umweltzone in Pfinztal

Pfinztal is een van de kleinere plaatsen in Baden-Württemberg die sinds 1 januari 2010 over een Umweltzone beschikt. In dit artikel zetten we alles wat je moet weten voor je op een rij. Zoek je informatie over andere steden waar de milieusticker verplicht is? Kijk dan naar deze lijst. Meer algemene informatie is te vinden op de hoofdpagina.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Pfinztal

kaart: Umweltzone van Pfinztal

De Umweltzone van Pfinztal beslaat de volledige gemeente en is vrij eenvoudig te begrijpen. Zodra je via de B10 of de B293 Pfinztal inrijdt, bevind je je al in de zone waar een milieusticker verplicht is. Heb je geen milieusticker, dan riskeer je een boete van €100.

Uitzonderingen

Pfinztal kent geen uitzonderingen op de milieuzone. Dit is belangrijk om te weten als via Pfinztal vanaf Karlsruhe naar het oosten wilt rijden. Je kunt in dat geval beter de A8 iets naar het zuiden nemen. Op de Autobahn is een milieusticker namelijk nooit verplicht.

Parkeren buiten de stad

Komt je auto niet in aanmerking voor een milieusticker maar moet je toch in Pfinztal zijn? Dan kun je net buiten de Umweltzone parkeren bij station Grötzingen Oberausstraße (A op de kaart). Naast dit station vind je een Lidl en een Edeka met een redelijk grote parkeerplaats. Neem vervolgens de S-Bahn naar het centrum van Pfinztal. Het openbaar vervoer kost je waarschijnlijk wel meer dan je kwijt zou zijn voor de milieusticker.

Welke milieusticker in Pfinztal?

De groene milieusticker

Evenals in de rest van Baden-Württemberg moet je in Pfinztal over een groene milieusticker beschikken. Lees op de hoofdpagina of je auto hiervoor in aanmerking komt. Zo niet, parkeer dan buiten de Umweltzone.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Pfinztal

De gemeente Pfinztal verwijst je voor het kopen van de milieusticker door naar instanties zoals de DEKRA en de TÜV. Deze vind je niet in Pfinztal, maar wel in de nabije grote steden zoals Karlsruhe en Pforzheim.

Direct naar het bestelformulier

Ook kun je overwegen voor vertrekt de milieusticker online te kopen. Dit kan via het aanvraagformulier op deze site. Je krijgt de sticker dan binnen één werkdag na het plaatsen van je bestelling per post toegestuurd. Betalen doe je veilig via iDEAL, creditcard of je Belgische bank.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op