Milieusticker en Umweltzone in Schramberg

Per 1 juli 2013 heeft ook Schramberg een Umweltzone ingevoerd waarbinnen een milieusticker verplicht is. In dit artikel hebben we een kaart en nog veel meer handige informatie voor je. Wil je juist meer over de milieusticker zelf weten? Bekijk dan de hoofdpagina. Ook hebben we een volledige lijst van alle Duitse steden met een Umweltzone voor je.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Schramberg

kaart: Umweltzone van Schramberg

Schramberg is niet heel groot en dat geldt tevens voor de Umweltzone van deze plaats. In feite valt alleen het bewoonde dal waar uitlaatgassen moeilijk kunnen ontspannen onder de regeling. In de rest van de gemeente is een milieusticker niet verplicht.

Uitzonderingen

De Umweltzone kent geen uitzonderingen. Let hier op als je via de B462 van Rottweil naar het Zwarte Woud wilt rijden of andersom. Deze weg gaat door de milieuzone van Schramberg. Een milieusticker is dan dus verplicht.

Parkeren buiten de milieuzone

Heb je geen milieusticker of komt je auto hier niet meer voor in aanmerking? Dan kun je nog in Sulgen (A op de kaart parkeren). Vanaf hier gaan er met enige regelmaat bussen naar Schramberg. Denk er wel aan dat de bus al snel meer kost dan de milieusticker, zeker als je met meerdere mensen onderweg bent. Ook is het mogelijk te lopen, maar wel is dit een flinke wandeling van een half uur.

Welke milieusticker in Schramberg?

De groene milieusticker

De enig toegestane milieusticker in Schramberg is de groene milieusticker. Met een oudere gele of rode milieusticker is het dus niet toegestaan de Umweltzone in te rijden. Lees op de hoofdpagina over de verschillende soorten stickers.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Schramberg

Wil je een milieusticker voor Schramberg aanschaffen, dan raden we aan deze van tevoren te kopen. Dit kan online via deze site. Nadat je via iDEAL, creditcard of je Belgische bank betaald hebt krijg je de sticker per post toegestuurd. Zo heb je de sticker zonder veel moeite snel in huis. Meer lees je op het bestelformulier.

Direct naar het bestelformulier

Heb je geen tijd meer de post af te wachten? Dan kun je ook terecht bij de meeste grotere autogarages en instellingen van de DEKRA en TÜV. Vraag in het Duits naar een Feinstaubplakette. Wel moet je auto in aanmerking komen, wat gecontroleerd wordt aan de hand van je kentekenbewijs. Denk om de in het weekend vaak beperkte openingstijden. Bij tankstations is de sticker niet te koop.

Hotel in Schramberg

Ben je nog op zoek naar een plaats om te overnachten in Schramberg? Kijk dan op Booking.com, met een uitgebreid overzicht van hotels in de stad. De voordelen van Booking.com zijn dat ze lage prijzen hanteren en dat je pas hoeft te betalen bij aankomst in je hotel.

Wat is er in Schramberg te zien?

foto Schramberg

Foto van Schramberg door Szeder László (CC BY-SA 3.0)

Schramberg is een toeristische stad waar veel te zien en te doen is. Zo zijn er bijvoorbeeld drie kastelen te vinden. Hiervan verkeert Burg Hohenschramberg nog in goede staat, terwijl de ruïnes van Schilteck en Falkenstein in iets slechtere staat verkeren. Het Dieselmuseum, het Eisenbahnmuseum Schwarzwald en het Automuseum zijn andere toeristische trekpleisters.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op