Milieusticker en Umweltzone in Schwäbisch Gmünd

Schwäbisch Gmünd was op 1 maart 2008 een van de eerste Duitse steden met een Umweltzone. Dit betekent dat je een milieusticker moet hebben wanneer je met de auto de zone in rijdt. Lees er hieronder meer over. Meer over de verschillende soorten milieustickers kun je op de hoofdpagina vinden. Zoek je een andere stad? Kijk dan naar dit overzicht.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Schwäbisch Gmünd

kaart: Umweltzone van Schwäbisch Gmünd

Op de bovenstaande kaart hebben we met oranje de Umweltzone van Schwäbisch Gmünd voor je aangegeven. Binnen deze zone is het vereist om een milieusticker op je voorruit geplakt te hebben. Zoals je ziet valt vrijwel de hele stad in de zone. De regeling is niet van toepassing op de dorpen rondom Schwäbisch Gmünd.

Uitzonderingen

Er zijn geen uitzonderingen zoals doorgaande wegen op de Umweltzone van Schwäbisch Gmünd. Denk hier dus aan als je bijvoorbeeld via de B29 van Stuttgart naar de A7 rijdt of andersom. Je rijdt dan namelijk door de milieuzone van Schwäbisch Gmünd.

Parkeren buiten de milieuzone

Parkeren buiten de Umweltzone is wat lastiger in Schwäbisch Gmünd. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij het zwembad (A op de kaart) en vanaf daar naar het centrum lopen, maar je zult de parkeerplaats via een van de omliggende dorpen moeten bereiken in plaats van via de B29. Bovendien moet je een flink eind lopen. Eenvoudigweg een milieusticker kopen is dus gemakkelijker.

Welke milieusticker Schwäbisch Gmünd?

De groene milieusticker

In Schwäbisch Gmünd moet je net als in de overige steden van Baden-Württemberg over de groene milieusticker beschikken. Je kunt op de hoofdpagina terecht voor informatie over de verschillende kleuren milieustickers.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Schwäbisch Gmünd

De gemeente Schwäbisch Gmünd verkoopt de milieusticker via het internet, maar alleen aan inwoners van de stad waar je dus weinig aan hebt. Gelukkig kun je ook via het formulier op deze site de sticker online bestellen, die je dan binnen een werkdag met de post toegestuurd krijgt. Betalen kun je veilig via iDEAL of Bancontact voor Belgische lezers.

Direct naar het bestelformulier

Het is ook mogelijk de milieusticker onderweg te kopen. Dit is iets goedkoper, maar kost meer moeite. Je kunt de stickers krijgen bij de meeste grotere autogarages en ook altijd bij instellingen zoals de DEKRA en de TÜV. Tankstations verkopen de sticker niet. Kijk voordat je naar Duitsland gaat ook even goed naar de openingstijden. Niet alle vestigingen zijn iedere dag geopend.

Een hotel in Schwäbisch Gmünd

Zoek je ook nog een hotel in Schwäbisch Gmünd? Bekijk dan dit overzicht met hotels in de stad op Booking.com. Het voordeel van reserveren bij Booking.com is dat je pas betaalt bij aankomst in plaats van vooraf via het internet. Bovendien is het een goed aangeschreven Nederlands bedrijf dat uitgegroeid is tot de grootste reserveringssite van Europa.

Wat is er te zien in Schwäbisch Gmünd?

foto Schwäbisch Gmünd

Foto van Schwäbisch Gmünd door Woody Colorado (CC BY-SA 3.0)

Schwäbisch Gmünd is met net iets meer dan 50.000 inwoners geen grote stad, maar kent wel een opvallend mooi bewaard gebleven historisch centrum. Veel gebouwen stammen nog uit de middeleeuwen, zoals de Heilig-Kreuz-Münster. Verder vind je er enkele vakwerkhuizen en een klein lokaal museum. Ben je in de omgeving op vakantie, dan is een bezoek zeker aan te raden.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op