Milieusticker en Umweltzone in Siegen

Siegen beschikt over een van de nieuwste Umweltzones van Duitsland. Het gebied waarbinnen een milieusticker verplicht is werd in deze stad namelijk op 1 januari 2015 ingesteld. We hebben hieronder alles dat je moet weten voor je onder elkaar gezet. Bekijk hier een overzicht van andere steden met een Umweltzone. Algemene informatie over de milieusticker kun je op de hoofdpagina lezen.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Siegen

kaart: Umweltzone van Siegen

Je kunt de Umweltzone van Siegen op de kaart hierboven zien. Het volledige centrum valt onder de regeling, evenals het grote, langgerekte bedrijventerrein naar het noorden toe. Dit zijn de delen van de stad die in een dal liggen waardoor de uitlaatgassen moeilijk kunnen ontsnappen.

Uitzonderingen

Siegen kent geen belangrijke uitzonderingen op de milieusticker, maar wel kun je zonder milieusticker gebruik maken van de B54 die meteen ten westen van het centrum ligt. Verder staat het begin van de Umweltzone altijd duidelijk met borden aangegeven, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je verkeerd rijdt.

Parkeren buiten de milieuzone

Het hangt af van waar in Siegen je moet zijn, maar wil je naar het centrum dan kun je aan de andere kant van het station (A op de kaart) parkeren. Hier vind je een aantal scholen met parkeerplaatsen vanaf waar je zo via het station de binnenstad in kunt lopen.

Welke milieusticker in Siegen?

De groene milieusticker

In Siegen is de groene milieusticker verplicht. Komt je auto enkel nog in aanmerking voor een gele of rode milieusticker, dan riskeer je een boete van €100 als je toch de Umweltzone in het centrum van de stad inrijdt.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Siegen

Wil je een milieusticker kopen, dan is het aan te raden dit van tevoren te doen. Het handigst is gewoon de sticker online te bestellen, wat kan via dit formulier op deze site. Betalen doe je dan via iDEAL, creditcard of je Belgische bank en de sticker wordt binnen één werkdag op de post gedaan. Goed om te weten is dat je de sticker in all Duitse steden met een Umweltzone kunt gebruiken.

Direct naar het bestelformulier

Een andere optie is de milieusticker onderweg te kopen. Dit kan bij de meeste grotere autogarages. Ook kun je terecht bij de ADAC, de DEKRA of de TÜV. De prijzen verschillen per vestiging, maar liggen meestal tegen de €10. Let wel op de openingstijden. Deze zijn in Duitsland vooral in het weekend beperkt.

Overige milieuzones in de buurt

De milieuzone van Siegen ligt relatief ver bij andere milieuzones vandaan. Naar bijvoorbeeld Bonn en Keulen is het ruim een uur rijden. Richting het oosten heb je in Marburg nog een milieuzone, maar ook dan ben je ruim een uur onderweg.

Een hotel in Siegen

Reis je naar Siegen en overnacht je ook in de stad? Dan ben je misschien nog op zoek naar een hotel. We raden je in dat geval aan via Booking.com te reserveren. Je betaalt pas bij aankomst. Bovendien is het een Nederlands bedrijf met een uitstekende reputatie. Kijk hier naar alle hotels in Siegen op Booking.com.

Wat is er in Siegen te doen?

foto Siegen

Foto van Siegen door Bob Ionescu

Siegen is een stad met iets meer dan 100.000 inwoners die vooral bekend staat om twee kastelen, namelijk het Oberes Schloss uit de 13e eeuw en het Unteres Schloss dat gebouwd werd in de 17e eeuw. In het verleden waren deze kastelen in handen van het Huis Nassau. Verder is er een grote universiteit en staan er een aantal historische kerken in Siegen.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op