Milieusticker en Umweltzone in Wendlingen

De Umweltzone van Wendlingen werd ingevoerd op 2 februari 2014. Het is sindsdien ook in deze Duitse plaats verplicht over een milieusticker te beschikken. Hieronder vertellen we je er meer over. Voor andere Duitse steden met een milieuzone kun je deze lijst bekijken. Wil je juist meer weten over de sticker zelf? Bekijk dan de hoofdpagina.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Wendlingen

kaart: Umweltzone van Wendlingen

De Umweltzone van Wendlingen, dus het gebied dat je zonder de milieusticker niet in mag, hebben we op de kaart met oranje aangegeven. Vrijwel het gehele bewoonde gebied van de stad valt eronder, maar het deel ten westen van de spoorlijn valt er juist buiten.

Uitzonderingen

Er zijn in Wendlingen geen uitzonderingen zoals doorgaande wegen op de milieuzone. Wel is het zo dat op de A8 aan de rand van het gebied de verplichting niet geldt. Op een Duitse Autobahn is de milieusticker namelijk nooit verplicht.

Parkeren buiten de milieuzone

Moet je in Wendlingen zijn, maar heb je geen milieusticker of komt je auto hiervoor niet in aanmerking? De oplossing is dan simpel. Parkeer op het bedrijventerrein tussen het spoor en de rivier in (A op de kaart) en loop vanaf hier naar het centrum.

Welke milieusticker in Wendlingen?

De groene milieusticker

In Wendlingen is het evenals in vrijwel alle steden met een Umweltzone verplicht over een groene milieusticker te beschikken. Zonder deze sticker mag je de stad dus niet in en riskeer je een boete van €100.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Wendlingen

Ga je naar Wendlingen en wil je een milieusticker kopen, dan raden we aan dit van tevoren te doen. Dit kan het beste door de sticker via het internet te bestellen, waarvoor je op deze website een formulier vindt. De sticker wordt dan binnen één werkdag per post opgestuurd. Betalen doe je veilig via iDEAL, creditcard of je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Een andere optie is de milieusticker bij een van de grotere Duitse autogarages te kopen, voor als je geen tijd meer hebt de post af te wachten. De DEKRA, TÜV en A.T.U kunnen je eveneens verder helpen. Zorg wel dat je je kentekenbewijs mee hebt en controleer voor vertrek even de openingstijden.

Een hotel in Wendlingen

Ben je ook van plan in Wendlingen te overnachten? Dan kunnen we Booking.com aanbevelen voor het reserveren van een hotel. Het grote voordeel van deze in Nederland gevestigde reserveringssite is dat je pas betaalt bij aankomst en niet via het internet. Kijk hier voor een overzicht van hotels in Wendlingen.

Wat is er in Wendlingen te zien?

foto Wendlingen

Foto van Wendlingen door Baron2015 (CC BY-SA 3.0)

Wendlingen is een vrij kleine plaats met 15.000 inwoners aan de rivier de Neckar. Tot de belangrijkste attracties behoren het in 2004 opgerichte Stadtmuseum, de stadsgalerij in meer dan een eeuw oude villa en een flink aantal historische kerken. Niet ver bij Wendlingen vandaan ligt het Naturschutzgebiet Neckarwasen‎.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op