Waar kan ik online een milieusticker kopen?

Er zijn een aantal mogelijkheden de milieusticker online te kopen. Ik zet in dit artikel de aanraders per land voor je onder elkaar. Bij iedere website heb ik de prijs inclusief btw en verzendkosten vermeld. Ik controleer deze regelmatig, maar houd er rekening mee dat prijzen in de tussentijd kunnen wijzigen.

Online in Nederland bestellen

Sinds 2016 biedt deze website in samenwerking met een erkende Duitse autogarage de milieusticker zelf aan op deze website. De garage regelt de officiële aanvraag, zodat je zeker weet dat je een geldige milieusticker ontvangt. De sticker kost slechts €12,50 en betalen doe je via iDEAL, creditcard en een aantal Belgische banken. Bestel je tot het begin van de middag, dan wordt de sticker bijna altijd nog dezelfde dag per post verstuurd. Bekijk het bestelformulier voor meer info.

Stickers voor klanten in Nederland worden door PostNL meestal een dag na het versturen bezorgd. In België bezorgt bpost meestal twee tot drie werkdagen later.

Online in België bestellen

Je kunt de milieusticker in België ook online bestellen bij de VAB. Handig voor als je in België woont en Nederlanderse webwinkels niet vertrouwt. Als je al lid bent kost de sticker €13, terwijl niet-leden €16 kwijt zijn. In beide gevallen komen er verzendkosten van €1,50 bij op. Ook moet je een foto of scan van zowel je gelijkvormigheidsattest als je inschrijvingsbewijs meesturen. Een bij de VAB bestelde sticker heb je volgens de informatie op hun website binnen 7 dagen in huis. Tijdens drukke periodes kan dit oplopen tot 10 dagen.

Online in Duitsland bestellen

Er zijn een aantal Duitse websites die de milieusticker ook naar het buitenland sturen, zoals de Duitse TÜV, DEKRA en GTÜ. Omdat je het geld handmatig moet overschrijven en de prijzen niet lager liggen dan in Nederland, valt er echter geen voordeel te behalen je sticker bij deze Duitse instanties te bestellen. Bovendien is de post langer onderweg.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op