Milieusticker en Umweltzone in Balingen

De Duitse stad Balingen in Baden-Württemberg heeft sinds 1 april 2017 een Umweltzone. Dit betekent dat je zonder Duitse milieusticker de stad niet met je auto in mag. Op deze pagina lees je er alles over. Algemene informatie over de milieusticker zelf lees je op de hoofdpagina. Ga je in plaats van Balingen naar een andere Duitse stad? Kijk dan naar deze lijst van alle Duitse milieuzones.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Balingen

kaart: Umweltzone van Balingen

Ik heb de milieuzone van Balingen op de kaart aangegeven met oranje. Zoals je ziet maakt niet alleen de stad zelf, maar ook de volledige omliggende gemeente deel uit de zone. Op de B27, de doorgaande weg, is een milieusticker eveneens verplicht. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld van Rottweil naar de beroemde Burg Hohenzollern wilt rijden of andersom.

Parkeren buiten de stad

Wil je naar Balingen, maar heb je geen milieusticker of heb je deze niet meer op tijd kunnen regelen? Dan is het mogelijk in een van de aangrenzende stadjes te parkeren en daarna de trein te nemen. De beste plaats om te parkeren zijn Bissingen (A op de kaart) en Albstadt (B). Er gaat geen trein vanaf Rottweil dat ten zuidwesten van Balingen ligt.

Welke milieusticker in Balingen?

De groene milieusticker

Net als in alle andere milieuzones in Baden-Württemberg, is in Balingen de groene milieusticker verplicht. De gele en rode stickers zijn niet toegestaan. Zonder de groene sticker riskeer je een boete van €80. Zorg dus dat je een sticker hebt.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Balingen

Lees je dit voordat je naar Balingen gaat, dan raad ik aan de milieusticker eenvoudig via het bestelformulier op deze website aan te vragen. De sticker gaat mits je auto in aanmerking komt binnen één werkdag met de post de deur uit. Betalen doe je via iDEAL, je creditcard en de grotere Belgische banken. De prijs van de milieusticker is €12,50.

Direct naar het bestelformulier

Heb je niet genoeg tijd om de post af te wachten of ben je al in Duitsland? Dan kun je de sticker halen bij de meeste autogarages of bij vestigingen van de DEKRA, de TÜV, etc. Deze vind je in Balingen zelf, maar het nadeel is dat je dan eerst door de milieuzone moet. Beter koop je de sticker in Rottweil, Albstad of Hechingen, afhankelijk van vanuit welke richting je komt. Kijk wel eerst even naar de openingstijden. Veel vestigingen zijn niet de gehele dag geopend en sommige tijdens het weekend helemaal niet.

Reserveer een hotel in Balingen

Balingen is een aangename stad die wat minder toeristisch is dan de omliggende plaatsen. Hierdoor is het een prima locatie om er te overnachten. Zoek je een hotel, dan raad ik aan te kijken op Booking.com. Dit is de grootste hotelwebsite van Europa en het bedrijf is ook nog eens van Nederlandse bodem. Pluspunten zijn de bijna altijd laagste prijzen en dat je na aankomst betaalt. Op deze pagina op Booking.com vind je een overzicht van alle hotels in Balingen.

Wat is er te zien en te doen in Balingen?

Foto van balingen

Het kasteel in de binnenstad van Balingen, foto Rainer Halama (CC BY-SA 3.0)

Balingen is een niet al te grote stad die overschaduwd wordt door de Burg Hohhenzollern, een groot kasteel op een bergtop iets naar het noordoosten en een populaire toeristische attractie. Dat is misschien onterecht, want ook Balingen zelf heeft een kasteel dat de moeite van het bekijken waard is. Dit stamt uit de 13e eeuw en doet tegenwoordig dienst als museum en als jeugdherberg. Verder bestaat het stadscentrum uit mooie gebouwen uit het begin van de 19e eeuw. Een andere aanrader is de 26 meter hoge waterval van de Büttenbach iets buiten het stadje.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op