Milieusticker en Umweltzone in Balingen

Let op: de milieuzone van Balingen is opgeheven per 1 november 2020. Een milieusticker is niet langer verplicht.

De Duitse stad Balingen in Baden-Württemberg had tussen 1 april 2017 en 1 november 2020 een Umweltzone. Deze pagina is nog steeds beschikbaar, maar een milieusticker is per 1 november 2020 dus niet meer verplicht. Ga je in plaats van Balingen naar een andere Duitse stad? Kijk dan naar deze lijst van alle Duitse milieuzones. Algemene informatie over de sticker lees je op de hoofdpagina.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Balingen

kaart: Umweltzone van Balingen

Op de kaart hierboven kun je de voormalige milieuzone van Balingen zien. Niet alleen de stad zelf, maar ook de volledige omliggende gemeente maakte deel uit de zone. Op de B27, de doorgaande weg, was een milieusticker eveneens verplicht.

Verkrijgbaarheid milieusticker

Lees je dit voordat je naar Duitsland gaat, dan raden we aan de milieusticker eenvoudig via het bestelformulier op deze website aan te vragen. De sticker gaat mits je auto in aanmerking komt binnen één werkdag met de post de deur uit. Betalen doe je via iDEAL, je creditcard en de grotere Belgische banken. De prijs van de milieusticker is €12,50.

Direct naar het bestelformulier

Reserveer een hotel in Balingen

Balingen is een aangename stad die wat minder toeristisch is dan de omliggende plaatsen. Hierdoor is het een prima locatie om er te overnachten. Zoek je een hotel, dan raden we aan te kijken op Booking.com. Dit is de grootste hotelwebsite van Europa en het bedrijf is ook nog eens van Nederlandse bodem. Pluspunten zijn de bijna altijd laagste prijzen en dat je na aankomst betaalt. Op deze pagina op Booking.com vind je een overzicht van alle hotels in Balingen.

Wat is er te zien en te doen in Balingen?

Foto van balingen

Het kasteel in de binnenstad van Balingen, foto Rainer Halama (CC BY-SA 3.0)

Balingen is een niet al te grote stad die overschaduwd wordt door de Burg Hohhenzollern, een groot kasteel op een bergtop iets naar het noordoosten en een populaire toeristische attractie. Dat is misschien onterecht, want ook Balingen zelf heeft een kasteel dat de moeite van het bekijken waard is. Dit stamt uit de 13e eeuw en doet tegenwoordig dienst als museum en als jeugdherberg. Verder bestaat het stadscentrum uit mooie gebouwen uit het begin van de 19e eeuw. Een andere aanrader is de 26 meter hoge waterval van de Büttenbach iets buiten het stadje.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op