Overzicht van Duitse steden met een Umweltzone

Hier vind je kaart en een overzicht van alle Duitse steden en dorpen waar een milieusticker verplicht is. Niet heel Duitsland staat op de kaart, want dat maakt de toch al kleine tekst beter leesbaar. In het deel buiten de kaart bevinden zich geen milieuzones.

Kaart met alle Duitse milieuzones.

Kaart gebaseerd op deze kaart van NordNordWest / Licentie: CC BY-SA 3.0 / Hergebruik toegestaan onder vermelding van een link naar www.milieustickervoorduitsland.nl

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Lijst van Duitse milieuzones

Voor steden die onder de aaneengesloten Umweltzone van het Ruhrgebied vallen staat dit tussen haakjes vermeld. Klik op een plaatsnaam voor meer informatie over de milieusticker in die stad, een kaart van de milieuzone, informatie over parkeren en uitleg over het kopen van de sticker.

Steden met een dieselverbod

Ter voorbereiding op de invoering van een blauwe milieusticker, bestaat er in een aantal Duitse steden een verbod voor oudere voertuigen met een dieselmotor.

Informatieve pagina’s

Verder zijn er nog een aantal algemene pagina’s over de milieusticker. Verreweg de meeste informatie vind je op de hoofdpagina, maar misschien dat de andere aanvullende pagina’s ook van pas komen.

Bestelformulier en info

Deze laatste pagina’s gaan over het bestellen van de milieusticker. Dat is sinds september 2016 mogelijk via deze website. Nederlanders en Belgen kunnen hetzelfde formulier gebruiken.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op