Overzicht van Duitse steden met een Umweltzone

Hier vind je een lijst van alle Duitse steden en dorpen waar een milieusticker verplicht is. Op dit moment gaat het om 70 plaatsen die verdeeld zijn over 58 Umweltzones. Voor steden die onder de aaneengesloten Umweltzone van het Ruhrgebied vallen staat dit tussen haakjes vermeld. Klik op een plaatsnaam voor meer informatie over de milieusticker in die stad, een kaart van de milieuzone, informatie over parkeren en uitleg over het kopen van de sticker.

Grote Duitse steden zonder Umweltzone

De volgende grote Duitse steden beschikken tot nu toe niet over een Umweltzone. Op deze pagina’s lees je meer over eventuele plannen om alsnog een milieusticker verplicht te stellen. Ik controleer dit met enige regelmaat.

Informatieve pagina’s

Verder heb ik nog een aantal algemene pagina’s over de milieusticker. Verreweg de meeste informatie vind je op de hoofdpagina, maar ik heb ook een aantal aanvullende artikelen geschreven.

Bestelformulier en info

Deze laatste pagina’s gaan over het bestellen van de milieusticker. Dat is sinds september 2016 mogelijk via deze website. Nederlanders en Belgen kunnen hetzelfde formulier gebruiken. Ik heb ook nog een overzicht van veelgestelde vragen over de bestelling.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op