Milieusticker en Umweltzone in Ludwigsburg

De Umweltzone van Ludwigsburg net ten noorden van Stuttgart bestaat sinds 1 maart 2008 en omvat behalve de stad zelf ook een groot aantal dorpen in de omgeving. In 2017 werd de zone uitgebreid naar het dorp Remseck. Ben je op zoek naar een andere Duitse stad waar een milieusticker verplicht is? Kijk dan even naar dit volledige overzicht. Meer informatie over de milieusticker zelf kun je tenslotte op de hoofdpagina van deze website lezen.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Ludwigsburg

map: Umweltzone in Ludwigsburg

Het oranje gebied op de kaart hierboven is de Umweltzone van Ludwigsburg en omgeving. Dit is dus het gebied dat je alleen met de auto in mag als je een milieusticker hebt. Behalve Ludwigsburg zelf, omvat de zone de dorpen Asperg, Bietigheim-Bissingen, Freiberg, Ingersheim, Kornwestheim Markgröningen, Möglingen, Pleidelsheim, Remseck en Tamm. Let er op dat de Umweltzone in het zuiden direct aansluit op die van Stuttgart en in het zuidwesten op die van Leonberg/Hemmingen. Het gaat hier in feite dus om een veel grotere, aaneengesloten Umweltzone.

Uitzonderingen

Er is één uitzondering op de Umweltzone van Ludwigsburg en dat is de A81. Rijd je via deze Autobahn de zone in en weer uit, dan hoef je geen milieusticker te hebben. We hebben de weg op de kaart met een blauwe lijn aangegeven.

Parkeren buiten de stad

In tegenstelling tot bij de Umweltzones in de grotere Duitse steden, is het in Ludwigsburg en omgeving niet praktisch buiten de zone te parkeren en het openbaar vervoer te nemen. De enige redelijke mogelijkheid is in Benningen (A) op de kaart. Hier kun je de S-Bahn nemen naar Freiberg, Ludwigsburg, Aspberg, Tamm en Bietigheim-Bissingen. Bedenk wel dat je dit flink wat tijd en geld kost (waarschijnlijk meer dan de milieusticker als je met meerdere personen reist).

Welke milieusticker in Ludwigsburg?

De groene milieusticker

Net als in de aangrenzende Umweltzones van Stuttgart en Leonberg-Hemmingen, moet je in Ludwigsburg en omgeving over de groene milieusticker beschikken. Zonder sticker riskeer je een boete van €100.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Ludwigsburg

Geen van de dorpen in de Umweltzone verkoopt de milieusticker rechtstreeks voor buiten Duitsland geregistreerde auto’s. Je doet er beter aan de sticker simpelweg voor vertrek via het internet te bestellen. Gebruik daarvoor dit formulier. De sticker wordt dan met de post binnen één werkdag verstuurd, dus je hebt deze snel in huis zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. De sticker wordt ook naar België gestuurd.

Direct naar het bestelformulier

Langs de Autobahn in de buurt van Ludwigsburg

Heb je geen tijd meer de sticker via het internet te bestellen? Dan kun je terecht bij de meeste grotere autogarages. Ook organisaties zoals de DEKRA, TÜV en GTÜ verkopen de milieusticker. Zorg wel dat je de sticker koopt voordat je de Umweltzone binnenrijdt. Anders loop je alsnog het risico een boete te krijgen. Denk verder aan de openingstijden in het weekend. Veel autozaken in Duitsland zijn enkel op zaterdagochtend geopend.

Overige milieuzones in de buurt

Zoals hierboven al beschreven, is de milieusticker ook verplicht in Stuttgart en Leonberg/Hemmingen. Samen vormen de milieuzone een van de grootste aaneengesloten gebieden in Duitsland waar een milieusticker verplicht is. Andere zones in de nabije omgeving zijn die van Heilbronn, Mühlacker en Pforzheim. Deze plaatsen liggen allemaal binnen 45 minuten rijden van Ludwigsburg.

Een hotel in Ludwigsburg

Ga je binnenkort naar Ludwigsburg en heb je nog geen hotel gevonden? Bekijk dan het aanbod van hotels in deze stad op Booking.com. Het voordeel van boeken via deze van oorsprong Nederlandse hotelsite is dat je pas na aankomst hoeft te betalen. Annuleren kan altijd nog.

Wat is er in Ludwigsburg zoal te zien?

foto Ludwigsburg

Ludwigsburg is een stad die ontstaan is rond het gelijknamige Slot Ludwigsburg. Dit was een van de paleizen van de hertog van Württemberg en geldt vandaag de dag als het grootste nog bewaard gebleven barokke paleis van Duitsland. Twee kleinere paleizen van dezelfde hertog zijn het Seeschloss Monrepos en Schloss Favorite. Verder is ook het centrum van Ludwigsburg aangenaam om te verkennen. Ideaal wanneer je even de drukte van Stuttgart wilt ontvluchten.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op