Milieusticker en Umweltzone in Mühlacker

Mühlacker is een van de vele dorpen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg die over een Umweltzone beschikt waar een milieusticker verplicht is. In dit artikel lees je er meer over. Toch op zoek naar een andere plaats? Kijk dan eens naar het volledige overzicht van alle Duitse steden waar een milieusticker verplicht is. Op de hoofdpagina kun je terecht voor algemene informatie over de milieusticker zelf.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Mühlacker

kaart: Umweltzone van Mühlacker

Op de kaart hebben we met oranje de milieuzone van Mühlacker aangegeven. Dit is dus het deel van de plaats dat je enkel in mag wanneer je een milieusticker op je voorruit geplakt hebt. Heb je geen milieusticker, dan riskeer je een boete.

Uitzonderingen

Er zijn geen uitzonderingen zoals doorgaande wegen op de Umweltzone van Mühlacker. Wel is het zo dat de wegen aan de rand van de zone er net niet onder vallen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Stuttgarter Straße, de Pforzheimer Straße, de Ziegeleistraße en de Kislingweg. Ter plaatse staat alles duidelijk met bordjes aangegeven, dus je hoeft niet bang te zijn dat je per ongeluk de zone inrijdt.

Parkeren buiten de Umweltzone

Moet je in Mühlacker zijn maar heb je geen milieusticker? Dan is het prima mogelijk net buiten de Umweltzone bij het station te parkeren (A op de kaart). Deze parkeerplaats is zowel via de Ziegeleistraße als de Industriestraße te bereiken. Vanaf hier loop je zo het dorp in.

Welke milieusticker in Mühlacker?

De groene milieusticker

Sinds de invoering van de Umweltzone van Mühlacker op 1 januari 2009 is de groene milieusticker verplicht. Komt je auto daar niet voor in aanmerking? Parkeer dan zoals we hierboven hebben aangegeven buiten de milieuzone.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Mühlacker

Voor de aanschaf van de milieusticker verwijst de Landkreis Endkreis, waar Mühlacker onder valt, je door naar de Kfz-Zulassungsstelle aan de Vetterstraße. Deze is ook aangesloten bij de TÜV en ligt net buiten de Umweltzone. Kijk voordat je vertrekt wel even naar de beperkte openingstijden en zorg dat je je kentekenbewijs meeneemt.

Direct naar het bestelformulier

Het is vanzelfsprekend ook mogelijk de milieusticker via het internet aan te vragen. Dit kan via het bestelformulier op deze website. Je betaalt dan simpelweg via iDEAL, creditcard of je Belgische bank, waarna de sticker binnen één werkdag per post verstuurd wordt. Dit is handig wanneer je de sticker graag van tevoren al in huis wilt hebben.

Overige milieuzones in de buurt

Baden-Württemberg kent relatief veel milieuzones. In de nabije omgeving van Mühlacker moet je rekening houden met Pforzheim en Heilbronn, terwijl iets naar het zuidoosten de grote aaneengesloten milieuzones van Stuttgart, Ludwigsburg en Leonberg/Hemmingen te vinden zijn. Bezoek je dit deel van Duitsland, dan is een milieusticker hoe dan ook aan te raden.

Een hotel in Mühlacker

Overnacht je ook in Mühlacker? Ga dan naar Booking.com om een hotel in deze plaats te reserveren. Het voordeel van Booking.com, ook nog eens een Nederlands bedrijf, is dat je pas betaalt bij aankomst in plaats van van tevoren via het internet. Een creditcard is dus niet nodig.

Wat is er in Mühlacker te doen?

foto Mühlacker

Foto van Mühlacker door SteveK (CC BY-SA 3.0)

Mühlacker is met ongeveer 25.000 inwoners een vrij kleine stad. Tot de grotere bezienswaardigheden behoort de ruïne van Löffelstelz, een kasteel dat in de 13e eeuw gebouwd werd. Verder zijn er een aantal oude kerken en mooie, voor deze omgeving typische vakwerkhuizen. Ten noorden van Mühlacker vind je wijngaarden en een aangenaam heuvelachtig landschap.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op