Milieusticker en Umweltzone in Dinslaken

Sinds 1 juli 2011 beschikt het stadje Dinslaken over een eigen Umweltzone waarbinnen je verplicht over de Duitse milieusticker moet beschikken. In dit artikel zetten we alles wat je er over moet weten op een rij. Zoek je informatie over Umweltzones in andere steden? Kijk dan naar dit overzicht. Wil je meer weten over milieustickers in het algemeen? Kijk dan hier.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Dinslaken

kaart: Umweltzone van Dinslaken

Op de kaart hierboven hebben we de Umweltzone van Dinslaken aangegeven met oranje. De zone ligt ingeklemd tussen de Willy-Brandt-Straße, de A59, de Bruchstraße, de Brinkstraße, de Otto-Brenner-Straße en het treinstation. Deze straten zelf vallen nog net buiten de milieuzone. Binnen dit gebied moet je wel over een milieusticker beschikken, zo niet dan riskeer je een boete van €100. Het begin van de zone staat overigens telkens duidelijk met bordjes aangegeven.

Hoewel Dinslaken in de buurt van het Ruhrgebied ligt, maakt de Umweltzone van de stad geen deel uit van de grotere Umweltzone van het Ruhrgebied. Deze begint pas enkele kilometers naar het zuiden in het plaatsje Walsum.

Uitzonderingen

Er zijn twee kleinegebieden die officieel binnen de Umweltzone liggen, maar waar een milieusticker toch niet nodig is. Het gaat om een paar straten die bereikbaar zijn vanaf de Karlstraße en om een bedrijventerrein aan de Otto-Brenner-Straße. Ze liggen aan de rand van de Umweltzone, maar blijkbaar vonden de ambtenaren van Dinslaken het logischer een uitzondering te maken dan de grens van de zone iets te verschuiven. We hebben beide gebieden met blauw gemarkeerd op de kaart.

Parkeren buiten de stad

Heb je geen milieusticker en wil je toch naar Dinslaken? Dan is het een optie buiten de milieuzone te parkeren. Het winkel- en bedrijvengebied aan de andere kant van het spoor (A op de kaart) is een aanrader. Je vindt hier namelijk enkele bouwmarkten met erg grote parkeerterreinen en je loopt in enkele minuten naar het centrum. Kom je vanuit het zuiden, dan kun je terecht op het bedrijventerrein bij het begin van de A59 (B). Hier bevindt zich de Plus, een verkoper van campers en caravans met ook een grote parkeerplaats. Meteen aan de andere kant van dit terrein vertrekken tramlijnen 902 en 903 naar de binnenstad.

Kom je vaker met de auto in Duitsland, dan is een milieusticker toch aan te raden. Van buiten de milieuzones met het openbaar vervoer naar het centrum reizen kost al gauw meer dan de aanschaf van de milieusticker.

Welke milieusticker?

De groene milieusticker

Aanvankelijk waren de rode, gele en groene milieustickers geldig in Dinslaken, maar sinds 1 juli 2014 kom je enkel nog met een groene sticker de Umweltzone in. Komt je auto niet voor een groene sticker in aanmerking, dan mag je de zone dus niet in.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Dinslaken

In Dinslaken kun je de milieusticker zowel via het internet als bij een aantal andere verkooppunten kopen. Heb je nog geen sticker, kies dan een van de onderstaande opties.

Online een milieusticker kopen

De milieusticker via het internet bestellen is het eenvoudigst, omdat deze dan binnen één werkdag met de post verstuurd wordt. Je hoeft er bovendien vrij weinig moeite voor te doen. Betalen doe je veilig via iDEAL, creditcard of via je Belgische bank. Je leest er meer over op het bestelformulier op deze website.

Direct naar het bestelformulier

Het Kreis Weser, waar Dinslaken onder valt, biedt hier tevens de mogelijkheid een milieusticker te bestellen, maar dit geldt enkel voor in Duitsland geregistreerde auto’s. Jammer, want als je direct bij de stad zelf bestelt ben je iets goedkoper uit. Andere opties zijn nog online te bestellen bij de Duitse TÜV of DEKRA, maar daar ben je juist meer geld kwijt.

Langs de weg in de buurt van Dinslaken

Heb je geen tijd de post nog af te wachten? Onderweg naar Dinslaken kom je ook een aantal verkooppunten tegen waar je een milieusticker kunt kopen. Denk dan aan de grotere autogarages en vestigingen van de TÜV of DEKRA. In Dinslaken zelf is ook een vestiging van de DEKRA waar je zeker weten een milieusticker kunt halen. Kijk wel eerst even naar de openingstijden en zorg dat je je kentekenbewijs, dat standaard in de auto hoort te liggen, bij je hebt.

Andere milieuzones in de omgeving

Zoals al aangegeven ligt Dinslaken niet van van het Ruhrgebied, waar je de grootste aaneengesloten milieuzone van Duitsland vindt. Krefeld, Mönchengladbach, Neuss en Düsseldorf zijn andere steden in de buurt waar een milieusticker verplicht is.

Een hotel in Dinslaken?

Mocht je in Dinslaken moeten overnachten, dan kunnen we je aanraden eens op Booking.com te kijken voor een hotel. Het grote voordeel van deze website is dat je pas bij aankomst hoeft te betalen en niet vooraf met een creditcard. Ook weten ze vaak de laagste prijs voor je te regelen. Kijk hier voor alle hotels in Dinslaken.

Wat is er in Dinslaken te zien?

foto van Dinslaken

Foto van Dinslaken door Tuxyso (CC BY-SA 3.0 DE)

Dinslaken is een kleine stad aan de Rijn met een verleden dat teruggaat tot de middeleeuwen. In het centrum vind je nog een oude burcht met daarnaast een openluchttheater. Verder staat Dinslaken bekend om enkele historische kerken en kloosters en een paardenrenbaan. Meteen ten oosten van de stad begint het Naturpark Hohe Mark. Dit is het grootste natuurpark van Noordrijn-Westfalen.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op