Milieusticker en Umweltzone in Neuss

Rijd je binnenkort naar Neuss en vraag je je af hoe het zit met de milieusticker in deze Duitse stad? Dan lees je in dit artikel precies wat je weten moet. Ben je op zoek naar een andere stad met een milieuzone, kies dan uit dit volledige overzicht. Voor meer informatie over de milieusticker zelf kun je terecht op de hoofdpagina van deze website.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Neuss

kaart: Umweltzone van Neuss

Op de kaart hierboven hebben we met oranje de Umweltzone van Neuss voor je aangegeven. Deze bestaat sinds 15 februari 2010 en is een stuk kleiner dan de milieuzone van Düsseldorf aan de andere kant van de rivier de Rijn. Zoals je op de kaart ziet, valt alleen het centrum van Neuss onder de regeling. De woonwijken, de haven en de bedrijventerreinen liggen buiten de Umweltzone.

Uitzonderingen

Neuss kent geen uitzonderingen zoals doorgaande wegen op de Umweltzone. Wel goed om te weten is dat de wegen aan de rand van de zone er nog net niet onder vallen. Dit betekent dat bijvoorbeeld het station wel gewoon met de auto te bereiken is zonder milieusticker.

Parkeren buiten de stad

Komt je auto niet meer in aanmerking voor een milieusticker, dan kun je buiten de Umweltzone van Neuss parkeren. Het beste kun je het grote parkeerterrein bij de paardenrenbaan (A op de kaart) van de stad gebruiken. Deze ligt op loopafstand van de Münsterplatz. Moet je aan de andere kant van het centrum zijn, dan is de Edeka (B) een optie. Deze supermarkt met grote parkeerplaats is vanaf de Gielenstraße (L380) te bereiken en valt net niet onder de milieuzone. Weeg voor jezelf af of de moeite opweegt tegen de kosten van de milieusticker.

Welke milieusticker in Neuss?

De groene milieusticker

Net als in de rest van Nordrhein-Westfalen is in Neuss enkel nog de groene milieusticker toegestaan. Als je auto hier niet voor in aanmerking komt, zul je dus buiten de Umweltzone moeten parkeren om een boete van €100 te voorkomen.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Neuss

Voor het kopen van de milieusticker verwijst de stad Neuss je door naar werkplaatsen van de DEKRA en TÜV. Wil je de sticker liever kopen voordat je vertrekt? Dan is mijn advies de milieusticker via het dit formulier te bestellen. Je zult de sticker dan per post thuisgestuurd krijgen, wat minder moeite is dan in Duitsland ook nog naar de DEKRA of TÜV te rijden. Bovendien betaal je veilig via iDEAL, creditcard of je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Neuss

Heb je geen tijd meer de post af te wachten? Dan kun je meestal terecht bij de grotere autogarages met een eigen werkplaats, en zeker weten bij vestigingen van de DEKRA en TÜV. Denk wel aan de beperkte openingstijden in het weekend. Wat de prijs betreft, dit kan per vestiging verschillen. Meestal is het iets rond de €10. Je kunt in het Duits vragen naar een Feinstaubplakette.

Overige milieuzones in de omgeving

De milieuzone van Düsseldorf meteen aan de andere oever van de Rijn hebben we al genoemd, maar ook in Krefeld, Mönchengladbach, Langenfeld en Keulen is de milieusticker verplicht. Verder heb je natuurlijk nog het Ruhrgebied wat iets naar het noordoosten begint. Hier vind je de grootste aaneengesloten milieuzone van Duitsland.

Een hotel in Neuss?

Rijd je naar Neuss en wil je ook in de stad overnachten? Dan kunnen we aanraden eens op Booking.com te kijken. Dit is een van oorsprong Nederlandse website waarbij je gratis online kunt reserveren. Betalen doe je pas na aankomst. Kijk daarom hier voor een overzicht van alle hotels in Neuss op Booking.com.

Wat is er in Neuss te zien?

foto Neuss

Quirinusmunster van Neuss door Zairon (CC BY-SA 3.0)

Neuss ligt niet ver van de Nederlandse grens en is met meer dan 150.000 inwoners een behoorlijk grote stad. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Quirinusmunster. Deze prachtige basiliek is een van de beste voorbeelden van de late romaanse bouwstijl van heel Duitsland. Verder staan er in Neuss enkele overblijfselen van middeleeuwse stadsmuren en stadspoorten, en kun je er terecht voor een aantal musea. Veel Nederlanders reizen echter ook naar Neuss om er te winkelen of om de Skihalle Neuss te bezoeken. Voor alle duidelijkheid: de Skihalle bevindt zich buiten de Umweltzone van de stad.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op