Milieusticker en Umweltzone in Langenfeld

Sinds 1 januari 2013 beschikt ook Langenfeld in Noordrijn-Westfalen over een Umweltzone. In dit artikel vertellen we je er meer over. Wil je weten hoe het zit met de milieusticker in andere Duitse steden? Kijk dan eens naar de volledige lijst die we hier opgesteld hebben. Algemene feiten en wetenswaardigheden die je over de milieusticker moet weten staan op de hoofdpagina van deze website.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Langenfeld

kaart: Umweltzone van Langenfeld

Zoals je op de kaart kun zien is de Umweltzone van Langenfeld, het oranje gebied, vrij klein vergeleken met die van andere Duitse steden. Ook opmerkelijk is dat het vooral om een bedrijventerrein gaat en de woonwijken buiten schot blijven. In de meeste Duitse steden is het andersom. De ambtenaren van Langenfeld hebben een 148 pagina’s tellend boekwerk (pdf hier) over deze keuze geschreven, dus er zal ongetwijfeld een goede reden voor zijn.

Uitzonderingen

De Umweltzone van Langenfeld kent geen uitzonderingen. Wel handig om te weten is dat de straten aan de rand van de zone, dus de A3, de Winkelsweg, de Industriestraße en de Hardt, er allemaal geen onderdeel van vormen. Hier is het dus niet nodig over een milieusticker te beschikken. Zodra je de zone binnenrijdt zul je ook een bordje zien staan dat de milieusticker verplicht is.

Parkeren buiten de stad

Moet je bij een van de bedrijven in de milieuzone van Langenfeld moeten zijn, dan kun je vrij eenvoudig aan de andere kant van de bovengenoemde straten parkeren. Omdat de zone erg klein is, zul je hoogstens 500 meter moeten lopen.

Welke milieusticker in Langenfeld?

De groene milieusticker

De in Langenfeld verplichte milieusticker is de groene milieusticker. Komt je auto daar niet voor in aanmerking, parkeer dan buiten de Umweltzone zoals we hierboven beschreven hebben.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Langenfeld

Langenfeld zelf verkoopt de milieusticker niet, maar verwijst je door naar garages of instellingen zoals de DEKRA en de ADAC. Wil je liever de milieusticker online bestellen? Dan kun je dat via dit formulier op deze website. De sticker wordt dan binnen één werkdag per post verstuurd. Betalen kan via iDEAL, creditcard of je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Langenfeld

Heb je geen tijd meer om de post af te wachten, dan kun je ter plaatse nog terecht bij de DEKRA. In plaats van de DEKRA in Langenfeld, kun je natuurlijk ook bij iedere willekeurige vestiging in Duitsland de sticker kopen. Verder is deze verkrijgbaar bij de TÜV, de A.T.U, de KÜS en grotere autogarages. Bij tankstations kun je de sticker helaas niet krijgen. In het Duits wordt de milieusticker aangeduid als Umweltplakette.

Overige milieuzones in de buurt

Noordrijn-Westfalen is de Duitse deelstaat met de meeste milieuzones, dus het zal niet als een verassing komen dat er in de directe omgeving van Langenfeld meer steden zijn waar een milieusticker verplicht is. Telkens op ongeveer een halfuur rijden, vind je milieuzones in Keulen naar het zuiden, Remscheid naar het noordoosten en Neuss en Düsseldorf ten noordwesten van Langenfeld. Bekijk ook deze kaart met alle Duitse milieuzones.

Een hotel in Langenfeld

Ben je gek genoeg in Langenfeld te overnachten? Ga dan naar Booking.com, waar je een overzicht vindt van hotels waar je pas bij aankomst hoeft te betalen. Booking.com is een Nederlands bedrijf en is inmiddels de grootste reserveringssite van Europa.

Wat is er in Langenfeld te zien?

foto Langenfeld

Saaiheid troef in Langenfeld, foto door Pascal Kurschildgen (CC BY 2.0)

Bij de meeste steden op deze website valt er altijd wel iets over de stad te schrijven. In het geval van Langenfeld is dat niet mogelijk, want er is niets te zien. Ondanks dat er ruim 50.000 inwoners in deze stad wonen, zijn de populairste plaatselijke attracties een kerktoren uit de 19e eeuw en een moeras. Geen wonder dus dat deze pagina een van de minst bezochte van mijn website is.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op