Milieusticker en Umweltzone in Remscheid

Per 1 januari 2013 is het ook in Remscheid verplicht over een milieusticker te beschikken. In dit artikel zetten we alles even voor je op een rij. Zoek je een andere Duitse stad met een Umweltzone? Bekijk dan dit volledige overzicht. Meer over de milieusticker in het algemeen kun je op de hoofdpagina lezen.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Remscheid

kaart: Umweltzone van Remscheid

Op de bovenstaande kaart hebben we de Umweltzone van Remscheid met oranje aangegeven. Zoals je ziet is de zone niet heel groot. Een deel van de woonwijken van Remscheid valt dan ook buiten de zone. Hier is het niet nodig over een milieusticker te beschikken.

Uitzonderingen

De Umweltzone van Remscheid kent geen belangrijke uitzonderingen zoals doorgaande Autobahnen. Ook op de B229 is een sticker dus verplicht. Wel is het handig om te weten dat de wegen aan de rand van de zone zoals de Elberfelder Straße er nog net niet onder vallen. Het begin van de Umweltzone staat telkens duidelijk met bordjes aangegeven (zie hoofdpagina voor een voorbeeld), waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je verkeerd rijdt in Remscheid.

Parkeren buiten de milieuzone

Omdat Remscheid niet heel groot is, kun je prima buiten de Umweltzone parkeren wanneer je in het centrum moet zijn. Dit kan bijvoorbeeld op de parkeerplaats bij het Ernst-Moritz-Arndt-Gymnasium (A op de kaart) of bij de Aldi (B). Vanaf hier loop je eenvoudig het centrum van Remscheid in.

Welke milieusticker in Remscheid?

De groene milieusticker

Net als in zo goed als alle andere Duitse steden, is in Remscheid de groene milieusticker verplicht. Komt je auto enkel voor een gele of rode sticker in aanmerking, dan mag je de Umweltzone van Remscheid dus niet in.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Remscheid

De milieusticker is bij de stad Remscheid niet online te bestellen, maar wel kun je de sticker via het dit formulier aanvragen. Doordat de sticker binnen één werkdag verstuurd wordt heb je deze dus snel in huis. Betalen doe je via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. Klik op de link voor meer informatie.

Direct naar het bestelformulier

Heb je geen tijd meer de post af te wachten of koop je de sticker liever in een winkel? Dan kan dit bij de meeste grotere autogarages. Ook is het mogelijk de sticker in Remscheid bij de TÜV te kopen. Ligt er een andere TÜV of een vestiging van bijvoorbeeld de DEKRA, de A.T.U of de GTÜ op je route, dan kun je daar ook terecht. Tankstations verkopen de sticker dan vaak weer niet.

Overige milieuzones in de buurt

In de directe omgeving van Remscheid vind je veel andere milieuzones. Zo is de milieusticker verplicht in Wuppertal en Hagen ten noordoosten van de stad en in Langenfeld, Düsseldorf en Neuss verder naar het westen. Rijd je naar het noorden, houd dan rekening met de uitgestrekte milieuzone van het Ruhrgebied.

Een hotel in Remscheid?

Ben je nog op zoek naar een hotel om in Remscheid te overnachten? Kijk dan naar het uitgebreide aanbod op Booking.com. Het voordeel van deze reserveringssite is dat je nu al kunt boeken, maar pas hoeft te betalen bij aankomst. Bovendien is het een Nederlands bedrijf, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat is er te zien in Remscheid?

foto Remscheid

Foto van Remscheid door A. Savin (CC BY-SA 3.0)

Hoewel Remscheid meer dan 100.000 inwoners heeft, is het geen historische stad met veel bezienswaardigheden. Net als de meeste steden in de regio groeide het namelijk pas uit tot een plaats van belang met de industrialisatie van de 19e eeuw. Wel vind je er een aantal leuke musea, waaronder het Deutsches Röntgen-Museum, vernoemd naar de hier geboren uitvinder van de Röntgenstralen. In het Deutsches Werkzeugmuseum kun je juist interessante informatie over werktuigen leren. De Müngstener Brücke, de hoogste spoorwegbrug van Duitsland, verbindt Remscheid met Solingen.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op