Milieusticker en Umweltzone in Wuppertal

De Umweltzone van Wuppertal is ingevoerd op 15 februari 2009. In dit artikel hebben we een kaart voor je en nog veel meer handige informatie. Is Wuppertal niet de stad die je zoekt? Bekijk dan dit overzicht voor een lijst van alle steden in Duitsland met een Umweltzone. Wil je meer uitleg over de milieusticker zelf? Ga dan naar de hoofdpagina.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Wuppertal

kaart: Umweltzone van Wuppertal

Wuppertal beschikt over twee Umweltzones in plaats van een. We hebben ze beide op de kaart hierboven aangegeven. Vooral de grote zone in de eigenlijke stad Wuppertal is een lastige. De zigzaggende grens van deze milieuzone is mogelijk door een dronken ambtenaar op de kaart getekend. De kleinere zone in Vohwinkel is meer begrijpelijk.

Uitzonderingen

Net als in de rest van Duitsland is een milieusticker niet verplicht op de Autobahn. In Wuppertal gaat het dan om de A46 die ten noorden van het stadscentrum loopt. Denk er wel om dat wanneer je de Autobahn binnen de zone verlaat, de vereiste over een milieusticker te beschikken alsnog ingaat.

Parkeren buiten de milieuzone

Heb je geen milieusticker? Dan kun je eenvoudig buiten de Umweltzone bij een van de stations van de S-Bahn parkeren. Deze loopt van west naar oost de vallei door en stop op alle belangrijke locaties in de stad. Kom je uit het westen, parkeer dan bij station Zoologischer Garten (A op de kaart) waar je een grote parkeerplaats voor de dierentuin vindt. Kom je uit het oosten, dan is station Langerfeld (B) vlakbij de A1 een optie. Je parkeert net buiten de Umweltzone. Bedenk wel dat, zeker als je met meerdere personen reist, de kosten voor de S-Bahn meestal niet opwegen tegen de kosten voor de milieusticker.

Welke milieusticker in Wuppertal?

De groene milieusticker

Ga je naar Wuppertal dan moet je net als in de meeste andere Duitse de groene milieusticker op je voorruit hebben. Heb je dit niet of komt je auto niet in aanmerking, wees dan op je hoede voor overijverige politieagenten.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Wuppertal

Ga je naar Wuppertal en heb je nog geen milieusticker, dan kun je deze het beste van tevoren via het internet aanschaffen. Je krijgt de sticker dan eenvoudig binnen één werkdag na bestelling per post toegestuurd en bovendien kun je veilig via iDEAL, creditcard of je Belgische bank betalen. Bekijk het aanvraagformulier voor meer informatie.

Direct naar het bestelformulier

Heb je geen tijd de post nog af te wachten? Dan kun je de sticker in de buurt van Wuppertal zelf kopen bij onder meer vestigingen van de DEKRA en de TÜV. Ook bij de grotere autogarages is de sticker vaak op voorraad. Tankstations verkopen de milieusticker dan juist weer niet. Zorg dat je je kentekenbewijs bij je hebt.

Overige milieuzones in de buurt

Meteen ten zuiden van Wuppertal is de sticker ook verplicht in Remscheid. De milieuzones van Düsseldorf en Hagen liggen op 30 kilometer naar respectievelijk het westen en oosten. Rijd je vanaf Wuppertal richting het noorden? Dan kom je na 15 minuten in het Ruhrgebied wat de grootste milieuzone van Duitsland kent.

Een hotel in Wuppertal

Heb je nog geen hotel in Wuppertal gevonden? Bekijk dan eens het overzicht van hotels in deze stad op Booking.com. Dit is een Nederlandse reserveringssite die is uitgegroeid tot de grootste van Europa. Het belangrijkste pluspunt is dat je niet tijdens het reserveren, maar pas bij aankomst in het hotel zelf betaalt.

Wat is er in Wuppertal te zien?

foto Wuppertal

Met bijna 350.000 inwoners is Wuppertal een zeer grote Duitse stad. Toch is er geen grote historische binnenstad vol met bezienswaardigheden, want Wuppertal ontstond in de 19e eeuw uit een aantal dorpen die flink groeiden met de komst van de industrie. Het bekendst staat de stad om de Wuppertaler Schwebebahn, een historische monorail boven de rivier de Wupper. De Zoo Wuppertal en enkele musea zijn andere bezienswaardigheden.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op