Milieusticker en Umweltzone in Krefeld

Wil je weten hoe het zit met de milieusticker in Krefeld? Lees dan hieronder verder. We hebben in dit artikel alle belangrijke informatie over de Umweltzone van deze Duitse stad voor je verzameld. Zoek je informatie over de milieuzone in andere Duitse steden? Kijk dan eens naar dit overzicht. Meer informatie over de milieusticker zelf vind je op de hoofdpagina van deze website.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Krefeld

kaart: Umweltzone van Krefeld

We hebben op de kaart hierboven de Umweltzone van Krefeld met oranje aangegeven. Dit is dus het gebied dat je niet in mag zonder een milieusticker op de voorruit geplakt te hebben. Zoals je kunt zien omvat de zone hoofdzakelijk het centrum van Krefeld. De buitenwijken vallen er niet onder. Let er op dat hoewel Krefeld in de buurt van het Ruhrgebied ligt, de milieuzone van de stad geen deel uitmaakt van de grotere Umweltzone van het Ruhrgebied.

Uitzonderingen

Er zijn twee belangrijke uitzonderingen op de milieuzone van Krefeld. Ten eerste hoef je geen milieusticker te hebben om het Krankenhaus Maria-Hilf te bereiken. De weg vanaf de Dießemer Bruch naar dit ziekenhuis en de parkeerplaats vallen buiten de Umweltzone. Een tweede uitzondering geld voor een aantal parkeerplaatsen aan de Obergath en de Untergath in het zuiden van de stad. We hebben alle uitzonderingen op de Umweltzone op de kaart aangegeven met blauw. Het staat ter plaatse verder duidelijk met bordjes aangegeven, dus je hoeft niet bang te zijn dat je verkeerd rijdt of parkeert.

Parkeren buiten de stad

Heb je geen milieusticker en wil je buiten de Umweltzone parkeren? Dan zijn de met blauw gemarkeerde uitzonderingen minder geschikt, tenzij je naar het ziekenhuis of de bedrijventerreinen in het zuiden van Krefeld moet.

We hebben op de kaart daarom een aantal parkeerplaatsen aangegeven waar je kunt overstappen op het openbaar vervoer. Zo ben je vaak binnen 15 minuten alsnog in het centrum van Krefeld. Kom je vanaf de A57, parkeer dan bij de winkels aan de Großmarkt (A op de kaart) of bij de Sprödentalplatz (B). Vanaf hier kun je overstappen op tramlijnen 42, 43 en 44. Vanaf de A44 is de parkeerplaats bij Grundend (C) een betere keuze. Je kunt hier tramlijn 41 of lijnen U70 en U76 van de Stadtbahn nemen naar de binnenstad. Vanaf de A40 (buiten de kaart) via Hüls kun je tenslotte parkeren bij het bedrijventerrein ten noorden van de Birkschenweg (D) en hier wederom tramlijn 44 nemen.

Misschen wel goed om te weten, is dat het openbaar vervoer al snel meer kost dan het geld dat je bespaart door geen sticker te kopen. Tenzij je bijvoorbeeld een oude diesel hebt die niet in aanmerking komt voor een milieusticker, is het aan te raden gewoon de sticker te kopen voor Krefeld.

Welke milieusticker in Krefeld?

De groene milieusticker

Met de invoering van de Umweltzone van Krefeld waren aanvankelijk alle milieustickers toegestaan, maar sinds 1 juli 2012 moet je over de groene milieusticker beschikken. Heb je deze niet, dan mag je de Umweltzone van Krefeld dus niet in.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Krefeld

De milieusticker kost €5 in Krefeld, maar wordt alleen uitgegeven als je persoonlijk langsgaat bij het verkeersbureau van de stad wat veel tijd en moeite kost. Makkelijker is de sticker online te bestellen. Dit kan via ons bestelformulier. De sticker wordt dan binnen één werkdag met de post verstuurd, zodat je de sticker snel in huis hebt. Betalen is mogelijk iDEAL, creditcard of je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Krefeld

Rijd je vanuit Nederland of België naar Krefeld, dan kun je onderweg ook een milieusticker te kopen. Denk dan aan de meeste grotere autogarages, maar ook aan vestigingen van de DEKRA of de TÜV. Hier een milieusticker kopen is aan te raden als je geen tijd hebt de post af te wachten. Tankstations verkopen de sticker meestal niet. Je hebt verder enkel je kentekenbewijs nodig, maar deze hoort standaard toch al in de auto. Denk aan de beperkte openingstijden in het weekend.

Overige milieuzones in de buurt

Bezoek je Krefeld, dan is het handig om te weten dat meteen in de nabijheid van de stad nog een aantal andere milieuzones liggen. Ten eerste zijn dit Mönchengladbach ten zuidwesten van Krefeld en Neuss en Düsseldorf ten zuidoosten. Niet ver naar het noordoosten ligt nog de milieuzone van het Ruhrgebied, wat de grootste aaneengesloten milieuzone van heel Duitsland is.

Op zoek naar een hotel in Krefeld?

Wil je ook in Krefeld overnachten? Kijk dan eens op Booking.com. Dit is een Nederlandse reserveringssite die inmiddels de grootste van Europa is. De belangrijkste pluspunten zijn de lage prijzen en dat je pas na aankomst in je hotel betaalt. Kijk hier voor een overzicht van alle hotels in Krefeld.

Wat is er in Krefeld te zien?

foto Krefeld

Foto van Krefeld door Philipp Beckers (CC BY-SA 2.0)

Met ruim 200.000 inwoners is Krefeld een grote Duitse stad niet ver van de Nederlandse grens. Het staat vooral bekend als een stad om te winkelen, maar ook zijn er een aantal toeristische attracties. Denk dan bijvoorbeeld aan Burg Linn, een goed bewaard gebleven kasteel uit de 12e eeuw. De botanische tuinen van de stad vormen een andere leuke bezienswaardigheid. Houd je van musea, dan zijn er tenslotte Haus Lange en Haus Esters, beide ontworpen door de beroemde architect Ludwig Mies van der Rohe. Binnenin vind je een verzameling hedendaagse kunst.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op