Milieusticker en Umweltzone in Herten

Ga je naar het Duitse Herten, dan is het sinds 1 oktober 2008 verplicht om over een milieusticker te beschikken. In dit artikel lees je daarom alles wat je moet weten over de Umweltzone van Herten. Zoel je een andere stad? Kijk dan naar mijn overzicht van alle Duitse steden waar een milieusticker verplicht is. Op de hoofdpagina kun je meer algemene informatie over de milieusticker lezen.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Herten

kaart: Umweltzone van Herten

We hebben met oranje de Umweltzone in Herten op de kaart aangegeven. Dit is dus het gebied waarbinnen je over een milieusticker moet beschikken. Zoals je ziet is de Umweltzone veel groter dan Herten zelf, want sinds 2012 maakt het deel uit van de algemene zone van het Ruhrgebied. Voor een kaart van deze volledige Umweltzone kun je terecht op de pagina van het Ruhrgebied.

Uitzonderingen

Er zijn in de buurt van Herten twee uitzonderingen op de Umweltzone, namelijk de A2 en de A43. Je kunt ze duidelijk op de kaart zien. Op deze en alle andere Autobahnen in de rest van Duitsland is het niet nodig een milieusticker te hebben. Let er wel op dat dit alleen opgaat als je een Umweltzone via de Autobahn in en weer uit rijdt.

Parkeren buiten de stad

Heb je geen milieusticker maar wil je toch met de auto naar Herten? Dan wordt het een lastig verhaal. Aangezien Herten een vrij kleine plaats is, beschikt het namelijk niet over grote P+R-terreinen buiten de stad waar je kunt parkeren. Bovendien is er in Herten ook geen tram of S-Bahn, waardoor het lastiger met het openbaar vervoer te bereiken is. Ga je naar Herten, dan is het dus aan te raden een milieusticker te kopen.

Welke milieusticker in Herten?

De groene milieusticker

Net als in de rest van het Ruhrgebied en in andere Duitse steden moet je in Herten over een groene milieusticker beschikken. Heb je deze niet of heb je een oudere rode of gele sticker? Dan riskeer je een boete van €100.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Herten

Het is bij de stad Herten niet mogelijk rechtstreeks een milieusticker te bestellen. Wel kun je de sticker gewoon via het bestelformulier op deze website aanvragen. Je krijgt de sticker na bestelling dan binnen één werkdag per post toegestuurd. Betalen doe je via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De milieusticker is verder altijd in alle Umweltzones in heel Duitsland geldig.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Herten

Wil je onderweg naar Herten een milieusticker kopen, dan kun je terecht bij de meeste Duitse autogarages met een eigen werkplaats. Daarnaast kunnen bedrijven zoals de DEKRA en TÜV je verder helpen. Dit is wel meer moeite dan wanneer je de sticker via het internet bestelt, maar is een optie wanneer je geen tijd meer hebt op de post te wachten. Zorg er wel voor dat je de sticker koopt voordat je de milieuzone inrijdt. Anders riskeer je alsnog een boete.

Overige milieuzones in de buurt

Zoals reeds vermeld, maakt Herten deel uit van de veel grotere milieuzone van het Ruhrgebied. Dit betekent dus dat een milieusticker ook in de aangrenzende steden Gelsenkirchen, Herne en Recklinghausen verplicht is. Rijd je verder naar het noorden, dan zijn er echter geen andere milieuzones in de nabije omgeving.

Een hotel in Herten

Ben je nog op zoek naar een hotel in deze stad? Kijk dan eens naar Booking.com. Dit is een van oorsprong Nederlandse reserveringssite waar je pas hoeft te betalen bij aankomst in het hotel. Een ander belangrijk voordeel is dat ze bijna altijd de laagste prijs kunnen garanderen. Je kunt de lijst van hotels in Herten op deze pagina vinden.

Wat is er in Herten te doen?

foto Herten

Foto van Herten door Arnold Paul (CC BY-SA 3.0)

De belangrijkste bezienswaardigheid in de stad is Schloss Herten, een waterslot dat omring is door uitgebreide tuinen in de Engelse stijl. Het kasteel gaat terug naar de middeleeuwen, maar het grootste deel van het gebouw stamt uit de 16e en 17e eeuw. Afgezien van het kasteel is er in Herten niet heel veel te zien en te doen. Met iets meer dan 60.000 inwoners is het een typische industriestad.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op