Milieusticker en Umweltzone in Herne

De Duitse stad Herne kent sinds 1 oktober 2008 een Umweltzone die vanaf 1 januari 2012 bovendien deel uitmaakt van grotere zone van het Ruhrgebied. In dit artikel lees je er alles over. Op zoek naar andere Duitse steden waar de sticker verplicht is? Kies dan uit deze volledige lijst. Op de hoofdpagina van deze website lees je verdere details over de milieusticker zelf.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Herne

kaart: Umweltzone van Herne

Op de kaart hierboven kun je de Umweltzone van het Ruhrgebied zien, die met oranje is aangegeven. Zoals je ziet ligt Herne in het midden van de zone. Voor een volledige overzichtskaart kun je de pagina van het Ruhrgebied bekijken.

Uitzonderingen

Net als in de rest van Duitsland zijn de Autobahnen in Herne uitgezonderd van de Umweltzone. Rijdt je via de A42 of de A43 door Herne, dan hoef je dus niet over een milieusticker de beschikken. Let er wel op dat dit enkel geldt als je de Umweltzone via de Autobahn in en weer uit rijdt. Verlaat je binnen het oranje gebied de Autobahn, dan is het alsnog verplicht een milieusticker te hebben.

Parkeren buiten de stad

Moet je in Herne zijn maar heb je geen milieusticker? Dan kun je overwegen te parkeren bij station Castrop-Rauxel (A op de kaart) van de S-Bahn. Deze parkeerplaats valt net buiten de Umweltzone. Met de trein, die iedere 20 minuten vertrekt, duurt het vervolgens slechts 4 minuten voordat je middenin het centrum van Herne bent. Denk er wel aan dat de trein, zeker als je met meer personen reist, al snel meer kost dan de milieusticker. Buiten de zone parkeren is daarom alleen aan te raden als je een zeer oude auto hebt die niet voor de milieusticker in aanmerking komt.

Welke milieusticker in Herne?

De groene milieusticker

Net als in de rest van het Ruhrgebied is de groene milieusticker verplicht in de stad. Met een oudere gele of rode sticker mag je Herne tegenwoordig dus niet meer in en riskeer je een boete.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Herne

De stad Herne biedt zelf niet de mogelijkheid online een milieusticker te kopen. We raden je daarom aan de sticker gewoon van tevoren via het aanvraagformulier op deze website te bestellen. Je krijgt deze dan binnen één werkdag na bestelling toegestuurd. Betalen doe je via iDEAL, creditcard of je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Herne

Uiteraard is het ook mogelijk de milieusticker te kopen bij de grotere autogarages met een eigen werkplaats of bij vestigingen van organisaties zoals de DEKRA, TÜV of GTÜ. Dit is handig als je geen tijd meer hebt de post af te wachten. Denk er wel aan dat je de sticker koopt voordat je de milieuzone binnenrijdt, omdat je anders alsnog een boete riskeert. Let daarnaast ook op de openingstijden in het weekend.

Overige milieuzones in de buurt

Doordat Herne centraal in het Ruhrgebied ligt, heb je vanzelfsprekend ook in de omringende steden Bochum, Castrop-Rauxel, Gelsenkirchen en Recklinghausen een milieusticker nodig. Net als in de volledige milieuzone, gaat het hier telkens om de groene sticker.

Vind een hotel in Herne

Mocht je in Herne willen overnachten en nog geen hotel gereserveerd hebben, dan kunnen we je aanraden op Booking.com te kijken. Dit is een Nederlands bedrijf waarbij je gratis een reservering kan maken en pas betaalt bij aankomst. Kijk hier voor alle hotels in Herne.

Wat is er in Herne te zien?

foto Herne

Foto van Herne door Arnoldius (CC BY-SA 3.0)

Net als veel plaatsen in het Ruhrgebied was Herne oorspronkelijk een klein dorp dat uitgroeide tot een stad met de komst van kool- en staalindustrie in de 19e eeuw. Ondanks dat het vandaag de dag meer dan 150.000 inwoners heeft, zijn er afgezien van enkele kerken nauwelijks historische attracties. Wel kun je in Herne terecht voor een aantal musea. Zo is er het Emschertal-Museum met drie vestigingen waar je kunst kunt bekijken en meer kunt leren over de geschiedenis van de omgeving. In het Opel-Museum Herne kun je oude auto’s, fietsen en zelfs naaimachines en koelkasten van Opel bewonderen.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op