Milieusticker en Umweltzone in Castrop-Rauxel

Door de oprichting van één Umweltzone voor het Ruhrgebied per 1 januari 2012, is het nu ook in delen van Castrop-Rauxel verplicht een milieusticker te hebben. In dit artikel hebben we alle nodige informatie voor je verzameld. Als je een andere Duitse stad zoekt, kijk dan naar dit overzicht. Voor verdere informatie over de milieusticker kun je naar de hoofdpagina van mijn website.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Castrop-Rauxel

kaart: Umweltzone van Castrop-Rauxel

Op de kaart hierboven kun je zien waar de Umweltzone in Castrop-Rauxel zich bevindt. We hebben deze met oranje aangegeven. Wil je zien tot hoever de zone zich buiten de kaart uitstrekt, dan kun je kijken op de pagina over het Ruhrgebied. Het noordelijke deel van Castrop-Rauxel valt buiten de milieuzone. Hier is het dus niet nodig over een milieusticker te beschikken.

Uitzonderingen

Binnen de Umweltzone zijn er een aantal uitzonderingen. Net als in de rest van Duitsland, is een milieusticker namelijk ook in Castrop-Rauxel niet verplicht op de Autobahn. Dit geldt dus voor de A2, de A42, de A43 en de A45. Let er wel op dat het enkel opgaat voor doorgaand verkeer. Zodra je de Autobahn verlaat en je je nog binnen de Umweltzone bevindt gaat de verplichting alsnog in.

Parkeren buiten de stad

Heb je geen milieusticker en moet je toch in Castrop-Rauxel zijn? Dan is de ruime parkeerplaats bij het Hauptbahnhof oftewel het centraal station (A op de kaart) een optie. Vanaf hier loop je eenvoudig het centrum in. Parkeer je toch liever iets dichterbij, dan is het mogelijk op of ten oosten van de Ringstraße te parkeren. Dit is het stukje van de B235 dat we met blauw gemarkeerd hebben. De straat ligt aan de rand van de zone, maar valt er zelf niet onder. Castrop-Rauxel is geen drukke plaats, dus de kans is groot dat je hier een vrije plek vind.

Kom je vaker met de auto in Duitsland, dan is het toch handiger een milieusticker aan te schaffen. In veel andere Duitse steden is buiten de milieuzone parkeren niet praktisch en als je het openbaar vervoer naar het centrum moet nemen in de praktijk zelfs duurder.

Welke milieusticker in Castrop-Rauxel?

De groene milieusticker

In de Umweltzone van het Ruhrgebied en dus ook in Castrop-Rauxel is de groene milieusticker verplicht. De rode sticker is sinds 1 januari 2010 niet meer geldig en met de gele sticker mag je de stad per 1 juli 2014 niet meer in.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Castrop-Rauxel

Heb je nog geen milieusticker, dan zijn er een aantal manieren deze te kopen. Dit kan online, of wanneer je onderweg bent naar Castrop-Rauxel.

Online een milieusticker kopen

De stad Castrop-Rauxel zelf verkoopt geen milieustickers, maar verwijst je door naar de Duitse TÜV en DEKRA. Het nadeel is dat je dan lang moet wachten. Wat we kunnen aanraden is de sticker daarom via het bestelformulier op deze website te bestellen. De sticker wordt in dat geval binnen één werkdag verstuurd. Betalen kan eenvoudig via iDEAL, creditcard of enkele Belgische betaalmethodes.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Castrop-Rauxel

Dit komt alleen van pas als je snel vertrekt en geen tijd hebt om op te post te wachten. Je kunt de sticker dan kopen bij bedrijven zoals de DEKRA, TÜV, A.T.U en KÜS. Ook de meeste autogarages die een automerk vertegenwoordigen helpen je graag verder. Tankstations, die meestal niet over een eigen werkplaats beschikken, verkopen de sticker dan weer niet. Denk er wel aan dat je de sticker koopt voordat je de Umweltzone van het Ruhrgebied binnenrijdt. Ook zijn de openingstijden in het weekend beperkt. Zoek dit dus voor vertrek even goed uit.

Overige milieuzones in de buurt van Castrop-Rauxel

Behalve in Castrop-Rauxel, is een milieusticker zoals aangegeven ook verplicht in de rest van het Ruhrgebied. Verder naar het zuiden vind je nog kleinere milieuzones in Hagen en Wuppertal. Ook in Münster, ongeveer een uur rijden naar het noorden, is een milieusticker verplicht.

Zoek je nog een hotel in Castrop-Rauxel?

Als je naar Castrop-Rauxel gaat en een hotel zoekt, raden we je eens aan op Booking.com te kijken. Dit is een betrouwbaar Nederlands bedrijf dat bijna altijd de laagste prijzen bij hotels weet te regelen. Bovendien betaal je pas bij aankomst en niet vooraf met een creditcard. Kijk hier voor alle hotels in Castrop-Rauxel.

Wat is er in Castrop-Rauxel te zien?

foto van Castrop-Rauxel

Foto van Castrop-Rauxel door Selisky (CC BY-SA 2.5)

Castrop-Rauxel is een voormalige mijnstad in het Ruhrgebied. Sinds de sluiting van de laatste mijnen in de jaren 1980 richt de stad zich vooral op recreatie. Zo kun je er golfen en is er een jachtclub. Voor de rest is er in Castrop-Rauxel weinig te beleven. Bezoek je deze plaats, dan zal het zijn om het bedrijventerrein te bereiken of, als je avontuurlijk ingesteld bent, het bezoeken van een oude en verlaten kolenmijn.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op