Milieusticker en Umweltzone in Gelsenkirchen

Het is sinds 1 oktober 2008 verplicht over een milieusticker te beschikken wanneer je met de auto Gelsenkirchen in wilt. Sinds 1 januari 2012 maakt de Umweltzone van de stad bovendien deel uit van de grotere zone van het Ruhrgebied. Lees hieronder verder als je meer wilt weten. Zoek je een andere stad? Kijk dan naar deze lijst. Meer algemene info over de milieusticker en Umweltzones in Duitsland kun je op deze pagina vinden.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Gelsenkirchen

kaart: Umweltzone van Gelsenkirchen

Zoals je op de kaart kunt zien, waar we de Umweltzone met oranje hebben aangegeven, is de milieusticker in vrijwel heel Gelsenkirchen verplicht. Enkel het deel van de stad dat ten noorden van de L511 ligt valt er buiten. Wil je de volledige Umweltzone zien? Kijk dan op de pagina over het Ruhrgebied.

Uitzonderingen

Verdere uitzonderingen zijn de Autobahnen in het Ruhrgebied. Ook hier hoef je niet over een milieusticker te beschikken als je via de Autobahn de Umweltzone in en weer uit rijdt. In Gelsenkirchen gaat het dan om de A2 en de A42. Verlaat je binnen het oranje gebied de Autobahn, dan gaat de vereiste een milieusticker te hebben natuurlijk alsnog in.

Parkeren buiten de stad

Doordat Gelsenkirchen in het midden van de grootste Umweltzone van Duitsland ligt, is het lastig buiten deze zone te parkeren en daarna met het openbaar vervoer de stad in te gaan. Je kunt wel in bijvoorbeeld Gelsenkirchen-Nord de S-Bahn nemen, maar dan zul je eerst naar Essen moeten om daar over te stappen op een trein naar Gelsenkirchen. Dit neemt erg veel tijd in beslag en is niet aan te raden.

Welke milieusticker in Gelsenkirchen?

De groene milieusticker

Per 1 juli 2014 mag je alle Umweltzones van Noordrijn-Westfalen, waar dus ook het Ruhrgebied en Gelsenkirchen onder valent, enkel nog in met een groene milieusticker. De rode en gele milieustickers zijn dus niet meer geldig.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Gelsenkirchen

Hoewel een milieusticker in Gelsenkirchen verplicht is, kun je deze niet online via de website van de stad bestellen. Gelukkig is het wel mogelijk de milieusticker via de website die je nu leest te bestellen. Betalen doe je dan via iDEAL, creditcard of je Belgische bank, waarna de sticker binnen één werkdag per post wordt. Het is voor Nederlandse bezoekers niet nodig je kentekenbewijs in te scannen. Bekijk voor meer informatie het bestelformulier.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Gelsenkirchen

Vertrek je vandaag of morgen en heb je geen tijd meer de milieusticker via het internet te bestellen? Dan heb je de mogelijkheid onderweg een sticker te kopen. Dit kan bij de grotere autogarages en ook bij vestigingen van de TÜV, de DEKRA of de GTÜ. Vraag naar een Umweltplakette en je krijgt deze op je voorruit geplakt wanneer je auto in aanmerking komt. Dit wordt gecontroleerd aan de hand van je kentekenbewijs. Zoek voor vertrek wel een vestiging op die buiten de milieuzone ligt. Let ook op de openingstijden in het weekend.

Overige milieuzones in de buurt

Gelsenkirchen bevindt zich in het noorden van het Ruhrgebied. In tegenstelling tot in de regio ten zuiden van het Ruhrgebied, vind je naar het noorden niet veel andere milieuzones. Enkel in Dinslaken en in Münster moet je rekening houden met de verplichte milieusticker. Passeer je deze plaatsen slechts op de autosnelweg en heb je toch geen sticker, dan hoef je je geen zorgen te maken.

Kijk naar een hotel in Gelsenkirchen

Wil je overnachten in Gelsenkirchen? Dan is het aan te raden op Booking.com te kijken. Dit is de grootste Nederlandse reserveringssite, inmiddels ook de grootste van Europa, met lage prijzen en een ruim aanbod van hotels in Gelsenkirchen. Het grootste voordeel vinden we dat je pas bij aankomst betaalt.

Wat is er in Gelsenkirchen te zien?

foto van Gelsenkirchen

Hoewel Gelsenkirchen met meer dan 250.000 inwoners een grote stad is, valt er niet heel veel te doen. Het is namelijk een stad die pas echt groeide met de komst van de industrie aan het einde van de 19e eeuw. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de dierentuin Zoom Erlebniswelt, de voormalige steenkolenmijn Zeche Nordstern en Der Deutschlandexpress. Het laatste is een grote verzameling modeltreinen. Het Wissenschaftspark Gelsenkirchen en het Kunstmuseum Gelsenkirchen zijn twee interessante musea.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op