Milieusticker en Umweltzone in Recklinghausen

Ga je binnenkort naar Recklinghausen en wil je weten of je een milieusticker moet aanschaffen? Lees dan hieronder verder! Voor andere Duitse steden met een Umweltzone kun je deze lijst raadplegen. Informatie over of je auto voor een milieusticker in aanmerking komt en antwoord op andere vragen lees je op de hoofdpagina van deze website.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Recklinghausen

kaart: Umweltzone van Recklinghausen

Binnen het oranje gebied op de kaart moet je over een milieusticker beschikken. Zoals je ziet gaat het om vrijwel het gehele centrum van Recklinghausen. In het noorden vormt de L511 de grens van de Umweltzone, terwijl deze in het oosten door de buitenwijken van de stad snijdt. Naar het westen en zuiden toe ligt de grotere Umweltzone van het Ruhrgebied.

Uitzonderingen

Op de Duitse Autobahn is een milieusticker nooit verplicht en dit geldt ook voor Recklinghausen. Rijdt je via de A2 of de A43 de stad in en weer uit, dan hoef je dus geen milieusticker te hebben, zelfs niet als je een oude diesel hebt.

Parkeren buiten de stad

Komt je auto niet voor een milieusticker in aanmerking, maar moet je toch in Recklinghausen zijn? Dan wordt het lastig. In tegenstelling tot de grotere steden in de regio, beschikt Recklinghausen niet over een uitgebreide S-Bahn met lijnen die tot ver buiten de stad rijken. Je kunt eventueel wel aan de rand van de zone parkeren en dan te voet verder gaan, maar afhankelijk van waar je moet zijn zul je een flink stuk moeten lopen. Het begin van de zone staat wel steeds duidelijk met bordjes aangegeven. Een andere mogelijkheid is te parkeren bij het station in Haltern, een kleinere stad 15 kilometer ten noorden van Recklinghausen. Er gaan vanaf hier regelmatig treinen, maar ideaal is het niet.

Welke milieusticker in Recklinghausen?

De groene milieusticker

In de Umweltzone van het Ruhrgebied, waar Recklinghausen dus onder valt, is de groene milieusticker de enig toegestane. Als je auto hier niet voor in aanmerking komt, dan is het dus aan te raden ergens buiten de zone te parkeren.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Recklinghausen

Om de milieusticker te kopen kun je terecht bij de grotere autogarages en vestigingen van bijvoorbeeld de TÜV of de DEKRA. Tankstations hebben de sticker meestal niet op voorraad, tenzij het gaat om een tankstation met een eigen garage. De prijs van de sticker mag door de vestigingen zelf bepaald worden en ligt meestal rond de €10. Kijk voor vertrek even naar de openingstijden, deze zijn in het weekend vaak erg beperkt.

Direct naar het bestelformulier

Koop je de sticker liever via het internet? Kijk dan naar het aanvraagformulier op deze website. Je krijgt de sticker dan per post thuisgestuurd. Het voordeel is dat het weinig moeite kost, want betalen gaat gewoon via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De sticker wordt na het plaatsen van je bestelling binnen één werkdag toegestuurd.

Overige milieuzones in de buurt

Recklinghausen ligt in het noorden van het Ruhrgebied en hier vind je, in tegenstelling tot verder naar het zuiden, eigenlijk geen andere milieuzones. Rijd je verder naar het noorden, dan kom je pas in Münster op 60 kilometer afstand een andere stad waar de milieusticker verplicht is tegen.

Een hotel in Recklinghausen

Ben je ook nog op zoek naar een hotel in Recklinghausen? Dan kunnen we aanraden op Booking.com te kijken, een Nederlandse website die uitgegroeid is tot de grootste hotelsite van Europa. Je betaalt pas na aankomst! Bekijk daarom snel dit overzicht van hotels in Recklinghausen.

Wat is er in Recklinghausen te doen?

foto Recklinghausen

Foto van Recklinghausen door Nordenfan (CC BY-SA 4.0)

Recklinghausen heeft meer dan 100.000 inwoners en hoewel het samen met de overige steden in de regio pas in de 19e eeuw flink groeide, beschikt het toch over een historisch centrum met mooie architectuur. Je kunt er ook terecht voor een aantal fascinerende musea, waaronder het Postgeschichtliches Museum Recklinghausen over de geschiedenis van de Deutschen Bundespost en het Ikonen-Museum Recklinghausen met Grieks-orthodoxe kunst.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op