Milieusticker en Umweltzone in Limburg an der Lahn

In Limburg an der Lahn in Hessen is sinds 31 januari 2018 een milieusticker verplicht, dit in navolging van veel andere Duitse steden. Op deze pagina vertellen we je er meer over. Ben je op zoek naar een lijst van andere steden met een zogeheten Umweltzone? Kijk dan naar dit overzicht. Wil je meer weten over de sticker in het algemeen? Bekijk dan de hoofdpagina van deze website.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Limburg an der Lahn

kaart: Umweltzone van Limburg an der Lahn

Je kunt de milieuzone van Limburg an der Lahn zien op de kaart hierboven. We hebben het gebied aangegeven met oranje. De zone wordt grotendeels begrensd door de A3, de B8 en het spoor. Alleen in het zuiden loopt de zone kriskras door de stad. Dit komt omdat hier de grens tussen Hessen en Rheinland-Pfalz ligt. De Umweltzone van Limburg an der Lahn is zoals je kunt zien vrij groot. Behalve het centrum vallen ook de woonwijken van de stad onder de regeling.

Uitzonderingen

Er zijn geen uitzonderingen zoals doorgaande wegen op de milieuzone van Limburg an der Lahn. Wel goed om te weten is dat een milieusticker op de wegen aan de rand van de zone nog niet verplicht is. Rijdt je over de A3, dan is het niet nodig een sticker te hebben. Dit geldt voor alle autosnelwegen in Duitsland.

Parkeren buiten de stad

Heb je geen milieusticker en wil je graag de historische binnenstad van Limburg an der Lahn bezoeken? Dan wordt het wat lastiger. In tegenstelling tot grote Duitse steden, beschikt de stad niet over uitgebreid openbaar vervoer. Bovendien liggen veel grote parkeerterreinen rondom het centrum allemaal binnen de zone.

Een mogelijkheid is de parkeerplaats bij het Globus SB-Warenhaus (A op de kaart). Deze ligt net aan de andere kant van de A3. Vanaf hier loop je in ongeveer 20 minuten naar het centrum. Neem je liever de bus, dan kun je parkeren bij het station Limburg-Süd (B). Vanaf hier kun je lijn LM5 nemen. Wat tijd betreft is dit overigens niet sneller. Let ook op de vertrektijden van de bus (meer info hier) en houd in het achterhoofd dat het openbaar vervoer al snel meer kost dan de aanschaf van een milieusticker.

Welke milieusticker in Limburg an der Lahn?

De groene milieusticker

In Limburg an der Lahn is de groene milieusticker verplicht. Komt je auto niet voor deze sticker in aanmerking en rijdt je zonder sticker de milieuzone in, dan riskeer je een boete van €100. Vooral diesels van voor 2006 worden door de regeling geweerd.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Limburg an der Lahn

De Duitse milieusticker kan gekocht worden bij de zogeheten Kfz-Prüfstellen, waarvan TÜV, A.T.U en DEKRA enkele bekende zijn die je in heel Duitsland vindt. Ook in Limburg an der Lahn vind je een aantal vestigingen. Denk er wel aan dat deze in de weekenden meestal enkel op zaterdagochtend geopend zijn. Dit kun je het beste voor vertrek naar Duitsland even controleren. De sticker is ook te koop bij veel autogarages, maar niet bij tankstations langs de snelweg.

Direct naar het bestelformulier

Een milieusticker online bestellen is een andere mogelijkheid. Dit kan via het bestelformulier op deze website. Je krijgt de sticker dan via de post toegestuurd en betalen doe je met iDEAL, je creditcard of je Belgische bank. Houd er wel rekening mee dat de post er één en in het geval van België enkele dagen over doet. Vertrek je op korte termijn, dan koop je de sticker beter onderweg.

Overige milieuzones in de buurt

In de directe omgeving van Limburg vind je niet veel milieuzones. Zelfs de zones in het zuiden van de deelstaat Hessen, namelijk Wiesbaden, Frankfurt en Offenbach, liggen op ruim een uur rijden. Naar Marburg ten noordoosten van Limburg is het ongeveer even ver.

Op zoek naar een hotel in Limburg an der Lahn?

Ga je op vakantie naar dit deel van Duitsland en ben je nog op zoek naar een hotel of vakantiehuisje? Kijk dan eens naar het aanbod van accommodaties in Limburg an der Lahn op Booking.com. Het voordeel aan Booking.com is dat je bijna altijd zonder bijkomende kosten kunt annuleren. Betalen doe je meestal na aankomst en er worden geen reserveringskosten verrekend.

Wat is er in Limburg an der Lahn te zien?

Limburg an der Lahn

Limburg an der Lahn is een toeristische stad in de Duitse deelstaat Hessen. Vooral de romaanse kathedraal uit de 13e eeuw is een belangrijke bezienswaardigheid. Door de ligging op een rots in de binnenstad en de hoge torens, kun je deze kerk vanuit de verre omgeving al zien. Verder vind je er eeuwenoude vakwerkhuizen, een middeleeuws kasteel en enkele musea. Limburg an der Lahn is niet gerelateerd aan de Nederlandse en Belgische provincies met dezelfde naam.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op