Milieusticker en Umweltzone in Wiesbaden

Sinds 1 februari 2013 heeft ook Wiesbaden een Umweltzone die je zonder milieusticker niet met de auto in mag. We hebben in het onderstaande artikel alles dat je moet weten voor je onder elkaar gezet. Meer over de sticker in het algemeen vind je op de hoofdpagina en ook hebben we een handig overzicht van alle steden in Duitsland waar een milieusticker vereist is voor je klaar staan.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Wiesbaden

kaart: Umweltzone van Wiesbaden

Op de bovenstaande kaart hebben we de Umweltzone van Wiesbaden met oranje aangegeven. Eigenlijk moet dat Umweltzones zijn, want in Wiesbaden zijn het twee afzonderlijke gebieden die je zonder milieusticker met de auto niet in mag. Het industriegebied tussen beide zones in valt niet onder de regeling. Let er ook op dat de Umweltzone aan de linkeroever van de Rijn aansluiting heeft op de Umweltzone van Mainz.

Uitzonderingen

Net als in de rest van Duitsland, is de milieusticker niet verplicht op de Autobahn. In het geval van Wiesbaden gaat het dan om de A66, de A643 en de A671. Let er wel op dat dit enkel geldt als je via de Autobahn de Umweltzone in en weer uit rijdt. Verlaat je de Autobahn binnen de zone, dan is een sticker wel nodig.

Parkeren buiten de milieuzone

Aan het einde van de A643 is er een gratis P+R-terrein (Kahle Mühle) vanaf waar er bussen naar de binnenstad van Wiesbaden rijden. Een milieusticker is niet verplicht als je vanaf de A643 meteen naar dit parkeerterrein gaat. We hebben het op de kaart aangegeven met A. Ga je naar Wiesbaden en heb je geen milieusticker, dan is het aan te raden hier te parkeren. Omdat je ook voor de bus moet betalen, is dit echter alleen aan te raden als je een oude auto hebt die niet voor een milieusticker in aanmerking komt.

Welke milieusticker in Wiesbaden?

De groene milieusticker

Het is de groene milieusticker die in Wiesbaden verplicht is. Komt je auto niet voor deze sticker in aanmerking, dan mag je de Umweltzone van de stad niet in. Lees op de hoofdpagina meer over de verschillende kleuren.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Wiesbaden

Heb je nog geen milieusticker, dan is het aan te raden deze van tevoren via het internet te bestellen. Dat kan via dit formulier. Betalen doe je met iDEAL, creditcard of je Belgische bank, en na het bestellen wordt de sticker binnen één werkdag per post toegestuurd. Dit is de snelste en meest eenvoudige manier om de milieusticker te kopen.

Direct naar het bestelformulier

Koop je de milieusticker toch liever in een winkel, dan kun je terecht bij onder meer vestigingen van de DEKRA en de TÜV waar je soms (de prijs verschilt per vestiging) iets goedkoper uit bent maar natuurlijk wel meer moeite moet doen. Kom je uit de richting van Frankfurt? Kijk dan ook eens op de pagina over de Umweltzone van Frankfurt voor een overzicht van verkooppunten van de milieusticker in de buurt van deze stad.

Overige milieuzones in de buurt

De meest voor de hand liggende milieuzone in de buurt is natuurlijk die van Mainz aan de andere kant van de Rijn. Verder naar het oosten is de sticker ook verplicht in Frankfurt, Offenbach en Darmstadt.

Een hotel in Wiesbaden

Zoek je nog een hotel in Wiesbaden? Dan kunnen we je aanraden op Booking.com te kijken. Het grootste voordeel is dat je via deze reserveringssite pas hoeft te betalen bij aankomst. Bovendien hebben ze lage prijzen met de hotels weten te regelen. Kijk daarom hier voor een overzicht van alle hotels in Wiesbaden.

Wat is er in Wiesbaden te zien?

foto Wiesbaden

Met bijna 300.000 inwoners is Wiesbaden een grote Duitse stad. Ook is het de hoofdstad van de deelstaat Hessen. Tot de bezienswaardigheden behoort de Schloßplatz met een groot voormalig paleis en het stadhuis. Wiesbaden staat verder ook bekend om de geneeskrachtige bronnen die sinds de Romeinse tijd in gebruik zijn. Verder zijn er nog het Kurhaus met een casino, het uitstekende Museum Wiesbaden en Schloß Biebrich aan de rand van de stad.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op