Milieusticker en Umweltzone in Offenbach

De Umweltzone van Offenbach is een van de nieuwste Umweltzones van Duitsland. Sinds 1 januari 2015 is het in ook deze stad namelijk verplicht over een milieusticker te beschikken. De Umweltzone van Offenbach grenst aan die van Frankfurt. Zoek je een andere stad, kijk dan naar deze lijst. Meer over de milieusticker in het algemeen kun je hier lezen.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Offenbach

kaart: Umweltzone van Offenbach

Op de kaart hierboven kun je in oranje de Umweltzone van Offenbach zien. De zone ligt ingeklemd tussen de rivier de Main, de A661 en de A3. Voor de volledigheid hebben we ook een deel van de milieuzone van Frankfurt toegevoegd in het groen. De volledige kaart van de Umweltzone van Frankfurt kun je hier zien.

Uitzonderingen

Autobahnen in heel Duitsland maken geen deel uit van de Umweltzones. Dit betekent dat een milieusticker niet nodig is als je over de A661 tussen de milieuzones van Frankfurt en Offenbach in rijdt. Verlaat je de Autobahn en bevind je je nog in de Umweltzone, dan geldt de verplichting natuurlijk alsnog.

Parkeren buiten de Umweltzone

Hoewel de Umweltzone van Offenbach vrij omvangrijk is, zijn er toch een aantal plaatsen waar je goed kunt parkeren om vervolgens de stad in te gaan. Dit is handig als je auto bijvoorbeeld niet voor een milieusticker in aanmerking komt. Ten eerste kun je terecht op het bedrijventerrein net ten noorden van de Main (A op de kaart). Vlakbij de Aldi vind je een grote parkeerplaats vanaf waar je eenvoudig de brug over het centrum van Offenbach in loopt. Een andere mogelijkheid is buiten de stad te parkeren en wel bij het station van Mühlheim. Vanaf hier kun je eenvoudig een trein van de S-Bahn nemen naar het centrum. Houd wel rekening met de kosten van het openbaar vervoer, die snel meer kunnen zijn dan de kosten voor een milieusticker.

Welke milieusticker in Offenbach?

De groene milieusticker

Net als in Frankfurt en in tegenwoordig vrijwel alle andere Duitse steden, is in Offenbach de groene milieusticker de enig toegestane. Heb je geen milieusticker en rijd je toch de Umweltzone in, dan riskeer je een boete van €100.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Offenbach

Voor de aanschaf van een milieusticker verwijst Offenbach je door naar autowerkplaatsen en instellingen zoals de DEKRA en de TÜV. Ook bij de meeste grotere autogarages is het vaak mogelijk een milieusticker te kopen. Vraag in het Duits naar een Feinstaubplakette en je krijgt de sticker op je voorruit geplakt. Wel moet je auto in aanmerking komen natuurlijk. Denk om de in het weekend vaak beperkte openingstijden. De sticker is niet verkrijgbaar bij tankstations.

Direct naar het bestelformulier

Koop je de sticker liever niet op het laatste moment? Dan is het via de dit bestelformulier mogelijk de sticker via het internet te bestellen. Deze wordt dan binnen één werkdag toegestuurd en je kunt eenvoudig via iDEAL, creditcard of je Belgische bank betalen. Zo heb je de milieusticker snel in huis zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Overige milieuzones in de buurt

Behalve in het aangrenzende Frankfurt, vind je ook in een aantal andere steden in de nabije omgeving milieuzones waar een milieusticker verplicht is. Het gaat dan om Darmstadt 30 kilometer ten zuiden van Offenbach en om Wiesbaden en Mainz elk iets van 45 kilometer naar het westen.

Een hotel in Offenbach

Zoek je ook nog een hotel in Offenbach? Dan kun je het overzicht van hotels in deze stad op Booking.com bekijken. Booking.com is de grootste reserveringssite van Europa en is van Nederlandse bodem. Het grootste voordeel is dat je pas na aankomst hoeft te betalen en dus geen gedoe met creditcards hebt.

Wat is er te doen in Offenbach?

foto Offenbach

Foto van Offenbach door X-Trex-FFM (CC BY 3.0)

Offenbach is van oudsher een industriestad net ten oosten van Frankfurt. Het staat ook bekend als de stad met het hoogste percentage buitenlanders van heel Duitsland, die vandaag de dag nog altijd werkzaam zijn in de fabrieken en grote bedrijven van Offenbach. Tot de bezienswaardigheden behoort het Deutsche Ledermuseum. Het Klingspor-Museum richt zich juist op de productie van boeken en typografie.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op