Milieusticker en Umweltzone in Mülheim

De Duitse stad Mülheim an der Ruhr beschikt over een Umweltzone die je alleen met de auto in mag wanneer je een milieusticker hebt. In dit artikel zet ik alle informatie voor je onder elkaar. Zoek je een andere Duitse stad met een Umweltzone? Kijk dan naar dit overzicht. Informatie over de milieusticker zelf kun je vinden op de hoofdpagina van deze website.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Mülheim

kaart: Umweltzone van Mülheim

Ik heb op de kaart hierboven de Umweltzone van Mülheim aangegeven. Het oranje gebied is het gebied dat je zonder milieusticker niet in mag. Omdat de Umweltzone van Mülheim sinds 1 januari 2012 deel uitmaakt van de grotere zone van het Ruhrgebied, loopt het ook buiten de kaart door. Voor een volledige kaart kun je daarom terecht op de pagina over Ruhrgebied.

Uitzonderingen

Net als in de rest van het Ruhrgebied en Duitsland, vallen de Autobahnen niet onder de regeling. Rijd je dus via de A40 Mülheim in en weer uit, dan hoef je geen milieusticker te hebben. Je mag de Autobahn echter pas weer af als je je niet meer in de Umweltzone van het Ruhrgebied bevindt.

Parkeren buiten de stad

Heb je geen milieusticker maar wil je toch naar Mülheim? Dan kun je parkeren bij de tennisbaan aan de Uhlenhortsweg (A op de kaart). Vanaf hier kun tramlijn 102 nemen naar het centrum van de stad. Een andere mogelijkheid is te parkeren bij het vliegveld Essen/Mülheim (B) waar je tramlijn 104 kunt nemen. Wel is het zo dat de tram snel meer kost dan een milieusticker, waardoor buiten de zone parkeren alleen aan te raden is voor hele oude auto’s die niet voor een milieusticker in aanmerking komen.

Welke milieusticker in Mülheim?

De groene milieusticker

Net als in de rest van het Ruhrgebied is de groene milieusticker verplicht in Mülheim. Komt je auto niet voor een groene sticker in aanmerking? Parkeer dan buiten de milieuzone zoals ik hierboven heb aangegeven.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Mülheim

De milieusticker is in Mülheim te koop bij het Bürgeramt aan de Löhstraße 22-26, maar je zult er wel eerst naar toe moeten rijden. Koop je liever van tevoren een milieusticker? Dan kun je deze via het bestelformulier op deze website aanvragen. Je betaalt dan via iDEAL, creditcard of je Belgische bank, waarna de sticker vervolgens binnen één werkdag wordt toegestuurd.

Direct naar het bestelformulier

Daarnaast is het ook mogelijk de sticker te kopen bij vestigingen van de DEKRA, TÜV en GTÜ. Een aantal van deze bevinden zich in de buurt van de Autobahnen die van Nederland en Belgïe naar het Ruhrgebied lopen. Verder kun je terecht bij de grotere autogarages met een eigen werkplaats. Hoewel dit vaak wordt aangenomen, wordt de sticker meestal niet verkocht bij tankstations.

Overige milieuzones in de buurt

Mühlheim ligt in het zuiden van het Ruhrgebied, wat de grootste aaneengesloten milieuzone van Duitsland is. Verder naar het zuiden vind je nog een aantal andere milieuzones, namelijk die van Hagen, Wuppertal en Remscheid. Bezoek je dit deel van Duitsland, dan is een milieusticker hoe dan ook aan te raden.

Een hotel in Mühlheim

Wil je ook meer weten over de overnachtingsmogelijkheden in Mühlheim? Kijk dan op Booking.com voor een handig overzicht van de hotels. Het voordeel van reserveren via deze website is dat je pas betaalt bij aankomst. Bovendien is het ook nog eens een Nederlands bedrijf.

Wat is er te zien in Mühlheim?

foto Mülheim

Foto van Mühlheim door Michiel Verbeek (CC BY-SA 3.0)

Hoewel Mühlheim meer dan 160.000 inwoners heeft, is het toch een van de kleinere steden in het Ruhrgebied die pas echt uitgroeide tot een stad met de komst van de industrie in de 19e eeuw. Tegenwoordig zijn het nog altijd fabrieken en grote bedrijven die het stadsbeeld bepalen, hoewel het door de relatief grote bossen ook een geliefde woonomgeving is. Verder interessant zijn Schloss Broich, een mooi middeleeuws kasteel, en een aantal kleine musea.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op