Milieusticker en Umweltzone in Herrenberg

De Umweltzone, dat is het gebied waarbinnen een milieusticker verplicht is, werd in Herrenberg op 1 januari 2009 ingevoerd. In dit artikel zetten we alles dat je moet weten op een rij. Voor andere Duitse steden met een Umweltzone kun je naar dit overzicht kijken. Wil je meer weten over de verschillende milieustickers en waar je deze kunt kopen, kijk dan op de hoofdpagina.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Herrenberg

kaart: Umweltzone van Herrenberg

Herrenberg beschikt over een van de kleinere Umweltzones van Duitsland. We heb de zone met oranje op de kaart gemarkeerd. Zoals je kunt zien omvat de zone de volledige bebouwde kom, afgezien van twee kleine bedrijventerreinen ten noorden van de stad.

Uitzonderingen

Er zijn geen uitzonderingen zoals doorgaande wegen op de Umweltzone van Herrenberg. Zelfs als je enkel de stad in en weer uitrijdt via de B28 of de B14 zul je over een milieusticker moeten beschikken. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld in de omgeving op vakantie bent en je bij Herrenberg de A81 verlaat of op wilt. Volg in dat geval de Daimlerstraße en de Zeppelinstraße om de Umweltzone te vermijden.

Parkeren buiten de stad

Heb je geen milieusticker maar wil je toch Herrenberg bezoeken? Dan raden we aan bij een van de bouwmarkten aan de Daimlerstraße (A op de kaart) te parkeren. Vanaf hier is het slechts 600 meter naar het historische centrum wat dus eenvoudig te voet te aflopen is.

Welke milieusticker in Herrenberg?

De groene milieusticker

Wil je met je auto Herrenberg in, dan zul je de groene milieusticker op je voorruit moeten hebben geplakt. Zonder sticker of met een oudere gele of rode sticker riskeer je een boete van €100.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Herrenberg

De stad Herrenberg verkoopt de milieusticker enkel aan in Duitsland geregistreerde auto’s. Wil je toch voor vertrek graag een milieusticker in huis hebben, dan raden we aan deze via ons bestelformulier aan te vragen. De sticker wordt dan binnen één werkdag per post verstuurd en je kunt snel en eenvoudig via iDEAL, creditcard of je Belgische bank betalen.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Herrenberg

Heb je geen tijd meer de milieusticker te bestellen? Dan kun je ook onderweg bij autogarages met een eigen werkplaats terecht. Bij vestigingen van de TÜV of DEKRA is de sticker ook altijd te koop. Vraag naar een Umweltplakette en als je auto in aanmerking komt, krijg je op vertoon van je kentekenbewijs de sticker direct mee. Controleer voor vertrek wel even de openingstijden.

Overige milieuzones in de buurt

Herrenberg ligt in het relatief dichtbevolkte noorden van de deelstaat Baden-Württemberg. Hier vind je veel andere steden met een milieuzone waar de sticker verplicht is. Denk direct ten oosten van de stad dan aan Tübingen en Reutlingen. Iets naar het noorden ligt de zeer uitgestrekte milieuzone van Stuttgart. Handig om te weten als je bijvoorbeeld in dit deel van Duitsland op vakantie bent.

Vind een hotel in Herrenberg

Ben je van plan in Herrenberg te overnachten? Kijk dan eens naar de hotels in deze stad op Booking.com. Als je via deze site reserveert betaal je pas bij aankomst en heb je vaak de laagste prijs te pakken. Bovendien is Booking.com een Nederlands bedrijf, dus je hoeft bang te zijn voor moeilijkheden.

Wat is er in Herrenberg te doen?

foto van Herrenberg

Foto van Herrenberg door Bgabel (CC BY-SA 3.0)

Hoewel Herrenberg met 30.000 inwoners niet al te groot is, wordt het toch veel door toeristen bezocht. In het historische centrum vind je namelijk veel in goede staat bewaard gebleven vakwerkhuizen. Ook de voormalige kloosterkerk uit de middeleeuwen, die ver boven de huizen van Herrenberg uitsteekt en tot in de verre omgeving te zien valt, is de moeite van het bezoeken waard. Vlakbij het centrum is er ook nog een berg met een uitkijkplatform.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op