Milieusticker en Umweltzone in Reutlingen

Ga je binnenkort naar Reutlingen en wil je weten hoe het zit met de milieusticker die hier sinds 1 maart 2008 verplicht is? Lees dan hieronder verder. We hebben alle nuttige informatie voor je onder elkaar gezet. Voor een overzicht van alle Duitse steden waar een milieusticker verplicht is kun je deze lijst bekijken. Uitleg over de milieusticker in het algemeen vind je op de hoofdpagina.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Reutlingen

kaart: Umweltzone van Reutlingen

De Umweltzone van Reutlingen is zeer omvangrijk en beslaat de volledige gemeentes van Reutlingen zelf en het aangrenzende Eningen. We hebben de zone globaal op de kaart aangegeven. Nauwkeurig de gemeentegrens door de bossen volgen was me toch iets teveel werk. Ter plaatse staat het begin van de zone telkens duidelijk met bordjes aangegeven. Bang dat je per ongeluk verkeerd rijdt hoef je daarom niet te zijn.

Uitzonderingen

Reutlingen kent geen uitzonderingen op de Umweltzone zoals doorgaande wegen. Op bijvoorbeeld de B28 en de B313 is een milieusticker dus ook verplicht, ondanks dat dit doorgaande wegen zijn.

Parkeren buiten de milieuzone

Heb je geen milieusticker of komt je auto hier niet meer voor in aanmerking? Dan kun je je auto bij het station van Wannweil (A op de kaart) parkeren. Vanaf hier gaan er meerdere treinen per uur naar het centrum van Reutlingen. Houd rekening met een reistijd van ongeveer 10 minuten. Denk er wel aan dat de heen- en terugreis met de trein snel meer kost dan de milieusticker.

Welke milieusticker in Reutlingen?

De groene milieusticker

Evenals in de rest van tegenwoordig vrijwel alle Duitse steden, is het de groene milieusticker die je in Reutlingen moet hebben. Als je auto hier niet meer voor in aanmerking komt riskeer je een boete van €100 als je toch de stad inrijdt.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Reutlingen

Er zijn een aantal manieren om de milieusticker voor Reutlingen te bemachtigen. De meest voor de hand liggende is de sticker via het internet te bestellen, wat kan via dit formulier. Je krijgt de sticker dan binnen één werkdag toegestuurd en bovendien betaal je veilig via iDEAL, creditcard of je Belgische bankt. Heb je nog tijd genoeg, dan raden we je dus aan de sticker online te bestellen.

Direct naar het bestelformulier

Als je wilt kun je de sticker ook onderweg kopen. Je bent dan iets goedkoper uit, maar wel zul je natuurlijk iets meer moeite moeten doen. De sticker is verkrijgbaar bij meeste grotere autogarages en ook kun je terecht bij instellingen zoals de DEKRA en de TÜV. Vraag in het Duits naar een Umweltplakette. Wel goed om in het achterhoofd te houden, is dat veel autozaken in Duitsland in het weekend meestal gesloten zijn.

Overige milieuzones in de buurt

Behalve in Reutlingen, moet je ook in een aantal nabije steden rekening houden met een verplichte milieusticker. Denk dan ten eerste aan Tübingen en nog iets verder naar het westen aan Herrenberg. Reis je verder naar het noorden, dan kom je na ongeveer 20 minuten in de zeer uitgestrekte milieuzone van Stuttgart.

Een hotel in Reutlingen?

Ga je naar Reutlingen en overnacht je ook in de stad? Bekijk dan het uitgebreide overzicht van hotels in Reutlingen op Booking.com. Dit is een in Nederland gevestigde reserveringssite waarbij je pas betaalt na aankomst. Bovendien weten ze vrijwel altijd de laagste prijzen bij de hotels voor je te regelen.

Wat is er in Reutlingen te doen?

foto Reutlingen

Foto van Reutlingen door Peter Schmelzle (CC BY-SA 3.0)

Reutlingen is met meer dan 100.000 inwoners een grote stad in Baden-Württemberg. Zoals in wel meer plaatsen in deze omgeving, staat de binnenstad bekend om het grote aantal in mooie staat bewaard gebleven vakwerkhuizen. Verder vind je er een aantal gotische kerktorens en ook de Spreuerhofstraße. Met een breedte van slechts 31 centimeter wordt dit vaak omschreven als de smalste straat ter wereld.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op