Milieusticker en Umweltzone in Tübingen

Samen met veel andere steden in Baden-Württemberg, is het in Tübingen sinds 1 maart 2008 verplicht een milieusticker op je voorruit te hebben. Lees er hieronder meer over. Algemene informatie over de sticker valt hier te lezen en ook hebben een lijst van alle Duitse steden met een Umweltzone voor je.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Tübingen

kaart: Umweltzone van Tübingen

Zoals met wel meer steden in Baden-Württemberg komen de grenzen van de Umweltzone van Tübingen overeen met de stadsgrenzen. We hebben het met oranje gemarkeerd op de kaart hierboven. Zoals je ziet is het een behoorlijk uitgestrekte milieuzone die veel groter is dan enkel het stadscentrum. Wil je met de auto Tübingen in, dan kun je dus niet om een milieusticker heen.

Uitzonderingen

Er zijn geen uitzonderingen op de Umweltzone van Tübingen. Rijdt je via de B27 of de B28 door de stad, dan zul je dus ook over een milieusticker moeten beschikken. Kom je vanaf Stuttgart en heb je geen milieusticker? Dan is het beter de A81 iets naar het westen te nemen. Op de Duitse Autobahnen is een milieusticker namelijk nooit verplicht.

Parkeren buiten de milieuzone

Er zijn in Tübingen een groot aantal spoorlijnen die de stad in en uit gaan. Komt je auto niet in aanmerking voor een milieusticker, dan kun je overwegen buiten de Umweltzone te parkeren en de trein te nemen. Vaak heb je meerdere treinen per uur en ben je in ongeveer 10 minuten in het centrum. Aanraders zijn station Wannweil (A op de kaart) en station Pfäffingen (B). Wel is de trein duurder dan een milieusticker. Komt je auto wel in aanmerking, dan kun je dus beter gewoon een sticker kopen.

Welke milieusticker in Tübingen?

De groene milieusticker

In Tübingen zul je net als in tegenwoordig de meeste Duitse steden over een groene milieusticker moeten beschikken. Heb je deze niet, dan loop je de kans dat een ijverige Duitse politieagent je een bekeuring van €100 geeft.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Tübingen

We kunnen je aanraden de milieusticker van tevoren via het internet te bestellen. Zo voorkom je namelijk dat je na aankomst nog een sticker moet kopen. Bovendien wordt de sticker als je deze online bestelt binnen één werkdag per post verstuurd, dus je hebt deze snel in huis. Betalen doe je via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. Meer informatie vind je op het aanvraagformulier.

Direct naar het bestelformulier

Heb je geen tijd meer op de post te wachten? Dan kun je terecht bij meeste grotere autogarages en bij vestigingen van de DEKRA of TÜV. In Tübingen liggen al deze vestigingen in de Umweltzone zelf, maar je kunt eenvoudig terecht in plaatsen in de omgeving. Kom je vanaf de A81, stop dan even in Herrenberg. Kom je vanuit het noorden, kijk dan eens naar de pagina over Stuttgart. Ten oosten van Tübingen is de sticker ook te koop in Reutlingen en kom je via de B27 uit het zuiden, dan is er tenslotte een TÜV in Mössingen.

Overige milieuzones in de buurt

De milieuzone van Tübingen ligt tussen de zones van Herrenberg en Reutlingen in. Niet veel verder naar het noorden is de sticker verplicht in Stuttgart, dat weer grenst aan de milieuzones van Ludwigsburg en Leonberg en Hemmingen.

Een hotel in Tübingen

Ben je nog op zoek naar een hotel in Tübingen? Bekijk dan eens het uitgebreide aanbod van hotels in deze stad op Booking.com. Dit is de grootste reserveringssite van Europa met als voordeel dat je pas bij aankomst hoeft te betalen in plaats van vooraf. Bovendien is het een Nederlands bedrijf met een goede reputatie.

Wat is er te zien in Tübingen?

foto Tübingen

Tübingen is een van de mooiste grote steden van Baden-Württemberg. Met net geen 100.000 inwoners heeft het alles wat je van een toeristische Duitse stad verwacht. Zo is er een kasteel, staan er talloze vakwerkhuizen in de historische binnenstad en vind je er schilderachtige steegjes en pleinen. Het Rathaus, de oude universiteit en het klooster Bebenhausen aan de rand van de stad zijn enkele andere bekende bezienswaardigheden.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op