Milieusticker en Umweltzone in Halle (Saale)

Sinds 1 september 2011 beschikt Halle an der Saale over een Umweltzone waar een milieusticker verplicht is. In dit artikel lees je er meer over. Op zoek naar een andere stad? Bekijk dan deze lijst met alle Duitse steden waar een milieusticker verplicht is. Verdere informatie over de milieusticker zelf vind je op de homepage van deze website.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Halle

kaart: Umweltzone van Halle

We hebben de Umweltzone van Halle op de kaart gemarkeerd met oranje. Dit is dus het deel van de stad waar je over een milieusticker moet beschikken. Zoals je kunt zien ligt de zone ingeklemd tussen de B6, de B80 en de rivier de Saale. In de buitenwijken van Halle is een milieusticker niet verplicht.

Uitzonderingen

Halle kent geen wegen die uitzonderingen op de milieuzone vormen. Op de B6 en B80, die dus de grens van de Umweltzone vormen, is een sticker overigens niet verplicht. Deze verplichting begint pas wanneer je ook echt het oranje gebied op de kaart inrijdt. Dit begin van de Umweltzone staat in Halle steeds duidelijk met verkeersborden aangegeven.

Parkeren buiten de Umweltzone

Hoewel Halle een Umweltzone heeft, is het niet lastig het historische centrum te bezoeken wanneer je geen milieusticker hebt. Er is namelijk parkeergelegenheid bij Wohn-Centrum Lührmann (A op de kaart) op het eilandje in de rivier. Vanaf hier kun je de tram nemen en zelfs te voet de binnenstad in enkele minuten bereiken. Een andere mogelijkheid is te parkeren bij het station van Halle (B). Ben je van plan de tram te nemen, weeg dan wel even af of de heen- en terugreis goedkoper zal zijn dan het kopen van een milieusticker.

Welke milieusticker in Halle?

De groene milieusticker

Hoewel eerst zowel de gele als de groene milieusticker waren toegestaan in Halle, mag je sinds 1 januari 2013 enkel nog met de groene sticker de stad in. Komt je auto daar niet voor in aanmerking, parkeer dan buiten de Umweltzone.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Halle

De stad Halle verwijst buitenlandse bezoekers op haar website door naar een particuliere Duitse site om de milieusticker aan te schaffen. Hier kost het echter €29 wat behoorlijk aan de prijs is. Mijn advies is het advies van de stad Halle niet op te volgen, maar de milieusticker gewoon via het formulier op deze website te bestellen. Je bent dan slechts €12,50 kwijt en bovendien kun je dan veilig via iDEAL, creditcard of je Belgische bank betalen. Ook wordt de sticker binnen één werkdag verstuurd.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Halle

Ga je op korte termijn naar Halle en heb je geen tijd meer de sticker te bestellen? Dan is het altijd nog mogelijk deze langs de Autobahn aan te schaffen. De meeste grote autogarages kunnen je verder helpen. Verder is de milieusticker te koop bij instellingen zoals de DEKRA en de TÜV. De prijs van de milieusticker verschilt per vestiging, want deze mogen ze zelf bepalen. Kijk voor vertrek wel even naar de openingstijden.

Overige milieuzones in de buurt

In het oosten van Duitsland vind je weinig milieuzones. Van de steden in de directe nabijheid van Halle is enkel in Leipzig, 50 kilometer naar het zuidoosten, een milieusticker ook verplicht. Andere milieuzones zoals die van Berlijn en Magdeburg liggen een stuk verder weg.

Een geschikt hotel in Halle

Zoek je een passend hotel om te overnachten in Halle? Kijk dan op Booking.com, een Nederlandse reserveringssite waar je pas betaalt bij aankomst in het hotel. Bovendien hebben ze een ruim aanbod en bijna altijd de laagste prijzen. Je kunt hier alle hotels in Halle bekijken.

Wat is er zoal in Halle te doen?

foto van Halle

Foto van Halle door Øystein Vidnes (CC BY 2.0)

Halle, vaak aangeduid met de toevoeging (Saale) om het van andere plaatsen met dezelfde naam te onderscheiden, is met ruim 230.000 inwoners de grootste stad in de deelstaat Saksen-Anhalt. De stad heeft een mooi bewaard middeleeuws centrum en ook vind je er een aantal kastelen, namelijk de Moritzburg met nu een kunstgalerij en de prachtige Burg Giebichenstein. Behalve talloze oude torens, kerken en fascinerende musea is er ook nog de Halloren Schokoladenfabrik. Dit is de oudste chocoladefabriek van Duitsland met een museum waar je uiteraard ook van de chocola kunt proeven!

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op