Milieusticker en Umweltzone in Bottrop

Wil je met de auto Bottrop in, dan is het sinds 1 oktober 2008 verplicht een milieusticker te hebben. We hebben daarom dit artikel met informatie over de milieusticker in Bottrop voor je geschreven. Zoek je een andere stad? Kijk dan naar deze lijst met alle Duitse steden waar een milieusticker verplicht is. Voor algemene informatie over de sticker kun je op de hoofdpagina verder lezen.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Bottrop

kaart: Umweltzone van Bottrop

Per 1 januari 2012 is de Umweltzone van Bottrop opgegaan in een algemene Umweltzone die het hele Ruhrgebied beslaat. Op de kaart hierboven staat deze nieuwe milieuzone aangegeven met oranje. De zone loopt ook buiten de kaart door. Voor een volledig overzicht van deze Umweltzone kun je het beste even kijken op de pagina van het Ruhrgebied.

De stadsgrenzen van Bottrop lopen overigens officieel nog een heel stuk door naar het noorden. Dit deel van de stad, waar ook Movie Park Germany te vinden is, valt buiten de Umweltzone. Het is dus niet nodig over een milieusticker te beschikken als je naar Movie Park Germany wilt.

Uitzonderingen

Net als in de rest van Duitsland, heb je in Bottrop ook geen milieusticker nodig wanneer je alleen gebruik maakt van de Autobahn. Rijd je dus via de A2, de A516 of de A42 Bottrop in en weer uit, dan hoef je geen milieusticker te hebben. De verplichting gaat pas in als je de Autobahn binnen de grenzen van de Umweltzone verlaat.

Parkeren buiten de stad

Als je auto niet in aanmerking komt voor een milieusticker of als je deze niet op tijd hebt kunnen kopen, dan is het mogelijk buiten de milieuzone te parkeren. Een aanrader is de parkeerplaats bij de Lidl (A op de kaart) aan de Teutoburger Straße. Vanaf hier loop je in ongeveer 15 minuten naar het centrum van Bottrop door de Sterkrader Straße te volgen. De grotere parkeerplaats bij Golfpark Jacobi (B) is een andere mogelijkheid. Let er wel op dat simpelweg een milieusticker aanschaffen handiger is, zeker als je Duitsland vaker met de auto bezoekt.

Welke milieusticker in Bottrop?

De groene milieusticker

Net als in de rest van het Ruhrgebied, is het verplicht over de groene milieusticker te beschikken voor Bottrop. Komt je auto hier niet voor in aanmerking, dan kun je buiten de milieuzone parkeren zoals we hierboven hebben aangegeven.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Bottrop

Er zijn een aantal manieren om de milieusticker voor Bottrop te bestellen. Online bestellen is de eenvoudigste mogelijkheid, maar ook zijn er verkooppunten langs de weg in Duitsland. Hieronder leggen we beide mogelijkheden verder uit.

Online een milieusticker kopen

De stad Bottrop verwijst Nederlandse automobilisten door naar de website van de TÜV, maar let er wel op dat je dan onnodig veel betaalt. Bovendien duurt het lang voordat je de sticker in huis hebt. Beter bestel je de sticker via het bestelformulier op deze website. Als je auto in aanmerking komt, wordt de sticker binnen één werkdag met de post verstuurd. Omdat de milieusticker altijd in heel Duitsland geldig is, kun je deze dus zonder problemen in Bottrop gebruiken.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Bottrop

Vertrek je vandaag of morgen en heb je geen tijd meer de sticker via het internet te kopen? Dan is het altijd nog mogelijk dit onderweg te doen. Het beste kun je terecht bij vestigingen van de TÜV, de DEKRA, de A.T.U en soortgelijke bedrijven. De grotere autogarages die een merk vertegenwoordigen hebben de stickers vrijwel ook altijd op voorraad. Tankstations verkopen de stickers echter meestal niet.

Je kunt eenvoudig vragen om een Feinstaubplakette en na controle van je kentekenbewijs wordt de sticker voor je op je voorruit geplakt. Denk wel aan de openingstijden in het weekend. Het is in Duitsland niet ongewoon dat autozaken dan niet of enkel op zaterdagochtend geopend zijn. Om te voorkomen dat je voor een dichte deur staat, kun je dit even op het internet controleren voor vertrek.

Overige milieuzones in de buurt van Bottrop

Zoals eerder op deze pagina al uitgelegd, strekt de milieuzone van het Ruhrgebied zich vanuit Bottrop verder uit naar het westen, zuiden en oosten. In vrijwel alle steden in deze regio is een milieusticker dus verplicht. Ook in Dinslaken, wat niet onder het Ruhrgebied valt, is een sticker verplicht. Verder naar het noordoosten is er nog de grote stad Münster met een eigen milieuzone.

Wil je in Bottrop overnachten?

Ga je niet op en neer maar overnacht je ook in Bottrop? Kijk dan eens naar het overzicht van hotels in Bottrop op Booking.com. Dit is een Nederlandse website die is uitgegroeid tot de grootste reserveringssite van Europa. Het grootste voordeel vinden we dat je pas bij aankomst hoeft te betalen in plaats van vooraf met een creditcard. Dat ze meestal de laagste prijs voor je regelen is ook mooi meegenomen.

Wat is er in Bottrop te zien?

foto van Bottrop

Foto van Bottrop door Michael (CC BY-ND 2.0)

De meeste Nederlanders kennen Bottrop waarschijnlijk van Movie Park Germany, maar in de voormalige industriestad kun je ook nog enkele andere ongebruikelijke attracties vinden. Zo is er het Tetraeder, een enorme stalen constructie in de vorm van een wiskundig figuur waar je via een trap naar boven kunt lopen. Indoor skiën in het Alpincenter is ook een leuke ervaring, maar echte waaghalzen gaan natuurlijk naar Indoor Skydiving Bottrop om te skydiven in een verticale windtunnel. Tenslotte is er nog Schloss Beck, een prachtig barok slot uit de 18e eeuw, dat is omgebouwd tot een attractiepark voor kinderen.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op