Milieusticker en Umweltzone in Neu-Ulm

Ga je naar Neu-Ulm en wil je weten hoe het in deze stad zit met de milieusticker? Lees dan hieronder verder. Houd er rekening mee dat Ulm en Neu-Ulm één aaneengesloten stad vormen, maar administratief van elkaar gescheiden zijn. Ze hebben daarom ook elk hun eigen Umweltzone waarbinnen de milieusticker verplicht is. Je kunt hier het artikel over Ulm lezen. Op zoek naar een andere stad? Bekijk dan dit overzicht. Op de hoofdpagina kun je tenslotte terecht voor uitgebreide informatie over de milieusticker zelf.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Neu-Ulm

kaart: Umweltzone van Neu-Ulm

Op de bovenstaande kaart hebben we zowel de Umweltzone van Neu-Ulm (geel) als Ulm (groen) aangegeven. Zoals je kunt zien sluiten ze precies op elkaar aan. De Donau is de grens tussen beide steden en ook tussen de Umweltzones. In tegenstelling tot in de meeste Duitse steden, valt in Neu-Ulm ook een flink deel van het bedrijventerrein onder de regeling.

Uitzonderingen

Neu-Ulm kent geen uitzonderingen op de Umweltzone zoals doorgaande wegen. Wel is het zo dat je niet over een milieusticker hoeft te bezitten op de wegen aan de rand van de milieuzone. Dit is afgezien van de weg langs de Donau, waar de verplichting wel weer geldt. Waar de zone begint staat telkens duidelijk met borden aangegeven, waarvan je op de hoofdpagina een foto vindt.

Parkeren buiten de Umweltzone

Komt je auto niet in aanmerking voor een milieusticker of wil je geen milieusticker kopen? Dan is het mogelijk net buiten de Umweltzone te parkeren. De beste mogelijkheid hiervoor vind je bij het overdekte zwembad van Neu-Ulm (A op de kaart). Vanaf hier loop je in ongeveer 10 minuten naar het centrum van de stad. Wil je juist naar Ulm, dan zul je de rivier moeten oversteken. Naar de beroemde Munster van Ulm met de hoogste kerktoren ter wereld is het net geen 20 minuten lopen. Ook is het mogelijk een bus te nemen vanaf de halte Augsburger Tor (B) iets verderop langs de rivier, maar dit kost helemaal als je met meerdere personen reist al snel meer dan de milieusticker.

Welke milieusticker?

De gele milieusticker

Neu-Ulm is anno 2019 de enige Duitse stad waar een gele milieusticker toegestaan is. In Ulm zelf is de groene sticker verplicht. Met een gele sticker mag je Neu-Ulm in, maar Ulm niet. Met een groene sticker mag je beide steden in.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Neu-Ulm

Heb je nog geen milieusticker en wil je deze in Neu-Ulm kopen? Dan kan dit onder meer bij de Kfz-Zulassungsstelle van de Landratsamt Neu-Ulm. Deze bevindt zich aan de Kantstraße 8 (89231 Neu-Ulm), meteen naast het zwembad op de kaart hierboven. De sticker kost hier slechts €5. Bedenk wel dat Duitse ambtenaren in het weekend niet werken. Wil je liever van tevoren een milieusticker kopen, dan kun je de sticker ook in Nederland via het het formulier op deze site bestellen. De sticker wordt dan met de post toegestuurd.

Direct naar het bestelformulier

Blijkt dat je auto alleen in aanmerking komt voor een gele milieusticker? Dan kunnen we niet aanraden deze te kopen, aangezien Neu-Ulm de enige stad in Duitsland is die deze sticker nog vereist. Bovendien gaat het om een kleine Umweltzone, waarbij het niet al te lastig is buiten de zone te parkeren. Moet je zeker weten vaak met je auto in Neu-Ulm zijn, dan is een gele milieusticker natuurlijk te overwegen.

Overige milieuzones in de buurt

Behalve in Ulm, is ook in Heidenheim en Augsburg een milieusticker verplicht. Deze milieuzones liggen respectievelijk 50 kilometer naar het noorden en 80 kilometer naar het oosten. Houd hier dus rekening mee als je behalve Neu-Ulm ook nog andere steden in de regio bezoekt.

Een hotel in Ulm

Ben je nog op zoek naar een hotel in Ulm of Neu-Ulm? Kijk dan naar het uitgebreide overzicht van hotels in deze stad op Booking.com. Deze hotelsite is de grootste van Europa en van Nederlandse bodem. Betalen doe je pas na aankomst in je hotel, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat er iets bij de betaling via het internet niet goed gaat.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op