Milieusticker en Umweltzone in Heidenheim

Wil je met de auto Heidenheim an der Brenz in, dan is het sinds 1 januari 2012 verplicht een milieusticker te hebben. In dit artikel vind je alle informatie over de Umweltzone van Heidenheim op een rij. Zoek je een andere Duitse stad waar een milieusticker verplicht is? Dan heb je vast wel iets aan deze lijst met alle steden die over een Umweltzone beschikken. En op deze pagina vind je meer algemene informatie over de milieusticker.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Heidenheim

kaart: Umweltzone van Heidenheim

Het oranje gebied op de kaart is de Umweltzone van Heidenheim. Deze beslaat vrijwel de volledige bebouwde kom. In tegenstelling tot in veel andere steden in Duitsland, vallen de bedrijventerreinen aan de rand van Heidenheim ook binnen de milieuzone.

Uitzonderingen

Er zijn in Heidenheim geen speciale uitzonderingen op de Umweltzone. Je moet dus ook een milieusticker hebben wanneer je enkel via de B19 of de B466 Heidenheim in en weer uit rijdt.

Parkeren buiten de stad

Heb je geen milieusticker maar moet je toch in Heidenheim zijn? Dan is het mogelijk buiten de Umweltzone te parkeren. Langs de B19 vind je zowel ten noorden (A) als ten zuiden (B) van de plaats bedrijventerreinen waar je de auto kunt parkeren en vervolgens een bus naar het centrum kunt nemen. Kom je vanaf de A7 of vanuit het westen, dan zul je moeten lopen. Heel praktisch is het dus niet. Moet je de bus nemen, dan geef je zeker met meerdere personen ook al snel meer uit dan wanneer je een milieusticker zou kopen. Bezoek je Heidenheim, dan kun je daarom beter zorgen dat je al over een milieusticker beschikt.

Welke milieusticker in Heidenheim?

De groene milieusticker

Voor Heidenheim is de groene milieusticker verplicht. Komt je auto niet voor deze sticker in aanmerking, dan riskeer je een boete van €100 als je toch de Umweltzone van de stad binnenrijdt.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Heidenheim

Voor het kopen van de milieusticker verwijst de website van Heidenheim je door naar instellingen zoals de DEKRA en de TÜV. Het is echter handiger de sticker via het internet te bestellen. Dit kan via het aanvraagformulier op deze website. Je krijgt de sticker dan gewoon per post thuisgestuurd en bovendien betaal je veilig via iDEAL, creditcard of je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Heidenheim

Natuurlijk is het ook mogelijk de sticker onderweg te kopen. Dit is wat we aanraden als je geen tijd meer hebt de post af te wachten. Je kunt dan terecht bij de grotere autogarages met een eigen werkplaats. Ook kun je terecht bij de TÜV, de DEKRA of de A.T.U, maar tankstations verkopen de milieusticker dan weer niet. Houd er rekening mee dat veel autozaken in Duitsland op zaterdag en zondag gesloten zijn.

Overige milieuzones in de buurt

De Duitse deelstaat Baden-Württemberg kent een groot aantal milieuzones, wat betekent dat je ook buiten Heidenheim rekening moet houden met de verplichte milieusticker. Rijd je naar het zuiden, dan zijn er milieuzones in Ulm en in Neu-Ulm. Rijd je naar het westen, dan kom je na ongeveer een uur in de zeer grote milieuzone van Stuttgart. Goed nieuws is overigens dat een aantal milieuzones in de nabijheid de afgelopen jaren zijn opgeheven, zoals in Urbach en Schwäbisch Gmünd. Hier is een sticker dus niet meer verplicht.

Een passend hotel in Heidenheim

Overnacht je ook in Heidenheim? Kijk dan eens naar het aanbod van hotels in deze stad op Booking.com. Dit is een Nederlandse bedrijf dat uitgegroeid is tot de grootste reserveringssite van Europa. Behalve scherpe prijzen is pas bij aankomst betalen de belangrijkste reden waarom we Booking.com kunnen aanraden.

Wat is er te zien in Heidenheim?

foto Heidenheim

Heidenheim is geen belangrijke toeristische bestemming, maar eerder een kleine stad in Baden-Württemberg. Toch valt er het een en ander te zien. Op een berg boven de stad bevindt zich namelijk Schloss Hellenstein, een middeleeuws kasteel uit 1096. In het kasteel kun je een museum bezoeken. In de binnenstad van Heidenheim vind je verder nog een kunstmuseum en het Museum im Römerbad waar vondsten uit de Romeinse tijd te zien zijn. Enkele historische kerken vormen tenslotte de overige bezienswaardigheden.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op