Milieusticker en Umweltzone in Bremen

Sinds 1 januari 2009 is het in de Duitse stad Bremen verplicht over een milieusticker te beschikken als je met de auto de binnenstad in wilt. In dit artikel vind je er uitgebreide informatie over! De verplichting geldt niet voor Bremerhaven. Zoek je een andere Duitse stad? Kijk dan naar mijn overzicht van alle Duitse steden met een Umweltzone. Algemene vagen over de milieusticker worden op de hoofdpagina van deze website beantwoord.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Bremen

kaart: Umweltzone van Bremen

We hebben de actuele Umweltzone van Bremen op de kaart met oranje gemarkeerd. Dit is dus het gebied dat je zonder milieusticker niet in mag. Bij het begin van de milieuzone staat dit telkens duidelijk met borden aangegeven. Zoals je ziet valt niet alleen het gehele historische centrum onder de regeling, maar ook delen van Finndorf, de Östliche Vorstadt en Neustadt.

Uitzonderingen

Bremen kent geen doorgaande wegen die buiten de Umweltzone vallen. Wel is er een deel van de Breitenweg waar de verplichting van de milieusticker niet geldt. We hebben het op de kaart aangegeven met een blauwe lijn. Het is gericht op bedrijven bij het station. Ook kan de weg gebruikt worden om een parkeerplaats voor campers te bereiken. De Hochstraße Breitenweg maakt wel deel uit van de milieuzone.

Parkeren buiten de stad

Heb je geen milieusticker of heb je een oudere auto die niet in aanmerking komt voor een milieusticker? Dan is het in Bremen mogelijk net buiten de Umweltzone te parkeren. Het beste kun je hiervoor terecht op P+R Bürgerweide (A op de kaart). Er zijn hier 2.800 parkeerplaatsen en je loopt eenvoudig via het station de stad in. Naar het centrum is het vervolgens 20 minuten. Ook is het mogelijk de tram te nemen. Er is namelijk een speciale halte aan het oostelijke uiteinde van het parkeerterrein. Denk er wel aan dat, zeker als je met meerdere personen bent, de kosten voor de tram meer zullen zijn dan de kosten voor een milieusticker.

Welke milieusticker in Bremen?

De groene milieusticker

Evenals in inmiddels de meeste Duitse steden, moet je over de groene milieusticker beschikken om Bremen in te mogen. Heb je een oudere auto? Overweeg dan dus buiten de Umweltzone te parkeren of de trein te nemen.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Bremen

Er zijn een aantal manieren om een milieusticker te krijgen voor Bremen. Dit kan online, maar ook zijn er langs de weg in Duitsland een groot aantal verkooppunten. Hieronder leggen we beide mogelijkheden verder uit.

Online een milieusticker kopen

In tegenstelling tot een aantal andere Duitse steden, biedt Bremen niet de mogelijkheid direct online een sticker te bestellen. Wil je toch van tevoren een milieusticker kopen, dan raden we aan deze via het bestelformulier op deze website te bestellen. De sticker wordt binnen één werkdag op de post gedaan. Goed om te weten is dat de milieusticker niet alleen in Bremen, maar in alle Umweltzones in Duitsland geldig is. Bekijk de bestelpagina voor meer informatie.

Direct naar het bestelformulier

Langs de Autobahn in de buurt van Bremen

Het is natuurlijk ook mogelijk onderweg een sticker te kopen, hoewel je dan wel iets meer moeite moet doen. Vertrek je echter morgen of overmorgen en heb je geen tijd de post af te wachten, dan is dit de enige optie. De meeste autogarages verkopen tegenwoordig milieustickers. Ook kun je bij de DEKRA en TÜV terecht. Bij tankstations langs de snelweg is de sticker echter meestal niet verkrijgbaar. Denk tenslotte ook om de vaak beperkte openingstijden in het weekend.

Overige milieuzones in de buurt van Bremen

In de nabije omgeving van Bremen vind je op dit moment geen andere steden met een milieuzone. Zo is in grotere steden zoals Oldenburg en Hamburg geen milieusticker verplicht. Let er wel op dat Hamburg in enkele straten een dieselverbod kent. Verder naar het zuiden toe zijn er nog wel milieuzones in Osnabrück en Hannover, beide in de deelstaat Nedersaksen. Deze steden liggen op twee en anderhalf uur rijden van Bremen.

Zoek je nog een hotel in Bremen?

Rijd je binnenkort naar Bremen en heb je nog geen hotel geboekt? Dan kunnen we je aanraden op Booking.com te kijken. Het voordeel van reserveren via deze site vinden we dat je pas betaalt bij aankomst. Bovendien is Booking.com ook nog eens een goed aangeschreven Nederlands bedrijf. Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van hotels in Bremen.

Wat is er in Bremen te zien?

foto van Bremen

Foto van Bremen door Rami Tarawneh (CC BY-SA 2.5)

Bremen is de tiende stad van Duitsland met een lang en rijk verleden. In de historische binnenstad zijn er veel leuke bezienswaardigheden die met dit verleden te maken hebben. Zo is er het beroemde Rolandstandbeeld uit 1404, terwijl de Schütting en het Waaghuis enkele prachtig versierde gildehuizen zijn aan het centrale marktplein. Het stadhuis met de oudste en grootste wijnkelder van Duitsland is een andere aanrader, evenals de kathedraal met meer dan 70 eeuwenoude mummies. Verder zijn er talloze middeleeuwse gevels, nauwe straatjes en fascinerende musea. De bierbrouwer Beck’s is tenslotte ook in Bremen gevestigd en biedt je de gelegenheid na een rondleiding bier te proeven.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op