Milieusticker en Umweltzone in Gladbeck

Samen met enkele andere steden in het Ruhrgebied beschikt Gladbeck sinds 1 oktober 2008 over een Umweltzone. Dit betekent dat je enkel het gebied met de auto in mag als je over een milieusticker beschikt. In dit artikel lees je alles over de situatie in Gladbeck. Voor andere Duitse steden met een Umweltzone kun je deze lijst raadplegen. Informatie over de verschillende soorten milieustickers staat op de hoofdpagina van deze website.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Gladbeck

kaart: Umweltzone van Gladbeck

Op de kaart kun je de Umweltzone bij Gladbeck zien. Deze is aangegeven met oranje en loopt ook buiten de kaart verder door. Voor een kaart met de volledige Umweltzone kun je op de pagina van het Ruhrgebied terecht. Het zal je verder opvallen dat Gladbeck slechts gedeeltelijk in de milieuzone ligt. Het deel van de stad ten noorden van de Konrad-Adenauer-Allee, de Sandstraße en de Hegestraße valt er namelijk buiten.

Uitzonderingen

Behalve in het noorden van de stad, is een milieusticker ook niet verplicht op de A2. Samen met de overige Autobahnen in Duitsland valt deze weg namelijk buiten de regeling. Let wel, dit geldt alleen als je een milieuzone via de Autobahn in en weer uit rijdt. Verlaat je de Autobahn binnen de zone dan gaat de verplichting alsnog in. Kijk wederom op de pagina over de Umweltzone van het Ruhrgebied voor een overzicht van alle Autobahnen in de omgeving.

Parkeren buiten de stad

Heb je geen milieusticker dan kun je buiten de Umweltzone parkeren. Een goede mogelijkheid is bij de Aldi aan de Schultenstraße (A op de kaart). Doordat Gladbeck niet al te groot is kun je vanaf hier zelfs naar het centrum lopen. Reis je vaker naar Duitsland, dan is een milieusticker aanschaffen echter makkelijker.

Welke milieusticker in Gladbeck?

De groene milieusticker

De in Gladbeck vereiste milieusticker is dezelfde als in de rest van het Ruhrgebied, namelijk de groene milieusticker. De rode en gele stickers zijn niet meer geldig. Komt je auto er niet voor in aanmerking, dan kun je dus buiten de Umweltzone parkeren.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Gladbeck

Het is bij de stad Gladbeck zelf niet mogelijk online een milieusticker te bestellen. Wel kun je sticker van tevoren via het bestelformulier op deze website aanvragen. De sticker wordt dan binnen één werkdag met de post toegestuurd. Houd er rekening mee dat het als het weekend ertussen zit, het langer kan duren dat je de sticker in huis hebt. Betalen doe je via iDEAL, creditcard of je Belgische bank.

Direct naar het bestelformulier

Langs de weg in de buurt van Gladbeck

Koop je de milieusticker toch liever in een winkel? Dan kun je terecht bij de grotere autogarages met een eigen werkplaats, of bij vestigingen van de DEKRA, TÜV of GTÜ. In Gladbeck zelf vind je ook een vestiging van de DEKRA, maar denk er wel aan dat deze DEKRA binnen de Umweltzone ligt. Officieel loop je dus de kans een boete te krijgen. Beter is de sticker te halen bij een andere vestiging onderweg. Verder moet je je kentekenbewijs laten zien, maar deze ligt natuurlijk standaard in de auto. Denk tenslotte aan de openingstijden in het weekend.

Andere milieuzones in de buurt

Omdat de milieuzone van het Ruhrgebied de grootste van heel Duitsland is, hoef je geen rekening te houden met veel andere milieuzones in de directe omgeving. Enkel in Dinslaken is een sticker ook verplicht. Ten zuiden van het Ruhrgebied vind je overigens wel veel andere milieuzones, zoals in Düsseldorf en Wuppertal, maar deze steden liggen op flinke afstand van Gladbeck.

Kijk naar een hotel in Gladbeck

Ben je nog op zoek naar een hotel in Gladbeck? Kijk dan op Booking.com, de grootste reserveringssite van Europa met als grote voordeel dat je pas bij aankomst in het hotel zelf hoeft te betalen. Gedoe met een creditcard is dus niet nodig. Je vindt hier een overzicht van alle hotels in Gladbeck.

Wat is er in Gladbeck te doen?

foto van Gladbeck

Gladbeck is een een voormalige industriestad en staat minder bekend om de toeristische bezienswaardigheden. Toch is er het een en ander in de stad te zien. Denk dan aan het mooie Wasserschloss Wittringen uit de 13e eeuw waar tegenwoordig een museum over de geschiedenis van de stad gevestigd is. Voor de rest is Gladbeck echter een saaie stad met veel bedrijven en weinig historie.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op