Milieusticker en Umweltzone in Urbach

Per 1 januari 2012 beschikt Urbach over een Umweltzone waarbinnen een milieusticker verplicht is. Hieronder lees je alles dat je moet weten. Als je juist weten wilt welke andere Duitse steden een Umweltzone hebben kun je naar deze lijst kijken. Algemene informatie over de verschillende milieustickers staat op de hoofdpagina van deze website.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Urbach

kaart: Umweltzone van Urbach

De Umweltzone van Urbach oftewel het oranje gebied op de kaart is een van de kleinere van Duitsland. Dit komt omdat Urbach een kleine plaats is en de zone enkel de bewoonde delen beslaat. Het bedrijventerrein ten westen van de B29 valt er niet onder.

Uitzonderingen

Urbach kent geen uitzonderingen op de Umweltzone. Wel is het goed om te weten dat de B29 aan de rand ervan nog net niet onder de regeling valt. Je hoeft dus alleen een milieusticker te hebben als je Urbach ook daadwerkelijk met de auto inrijdt. De regeling geldt niet voor doorgaand verkeer.

Parkeren buiten de milieuzone

Moet je in het centrum van Urbach zijn en heb je geen milieusticker? Geen probleem. Parkeer gewoon bij het station of bij een van de bedrijven aan de andere kant van de B29. Vanaf hier loop je vervolgens eenvoudig het dorp in.

Welke milieusticker in Urbach?

De groene milieusticker

In Urbach is de groene milieusticker vereist. Als je auto hiervoor niet in aanmerking komt dan is het dus aan te raden buiten de Umweltzone te parkeren. Doe je dit niet, dan maak je kans op een boete van €100.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Urbach

Wil je een Duitse milieusticker kopen, dan is het vrij eenvoudig deze via het bestelformulier te bestellen. Dit kan voor vertrek en als je met iDEAL, creditcard of je Belgische bank betaalt wordt de sticker binnen één werkdag na bestelling al verstuurd. Dit is verreweg de handigste manier de milieusticker te bemachtigen.

Direct naar het bestelformulier

Ook kun je onderweg terecht bij de meeste grotere autogarages, waar de milieusticker vaak iets goedkoper is. Ben je al in de buurt van Urbach? Koop de sticker dan bij de TÜV in het nabijgelegen Schorndorf. Controleer voor vertrek wel even de openingstijden.

Een hotel in Urbach

Ben je ook op zoek naar een hotel in Urbach? Bekijk dan het overzicht van hotels in Urbach op Booking.com. Het belangrijkste voordeel aan reserveren via deze website is dat je pas bij aankomst hoeft te betalen. Bovendien is het een goed aangeschreven Nederlands bedrijf dat lage prijzen met hotels heeft geregeld.

Wat is er in Urbach te zien?

foto Urbach

Foto van Urbach door Schelm (CC BY-SA 3.0)

Urbach is een dorp met minder dan 10.000 inwoners. De belangrijkste bezienswaardigheid is de plaatselijke kerk uit het begin van de 16e eeuw. Verder vind je in Urbach twee kleine musea, namelijk het Museum am Widumhof en het het Museum Farrenstall. Dat is alles. Meer is er in Urbach niet te doen.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op