Milieusticker en Umweltzone in Overath

De meeste milieuzones vind je in de grote steden van Duitsland, maar soms zijn ze ook te bewonderen in dorpen waar je nog nooit van gehoord hebt. Een voorbeeld van deze tweede categorie is Overath, iets ten oosten van Keulen. Sinds 1 oktober 2017 is een milieusticker hier verplicht. Wil je meer weten over de sticker in het algemeen? Bekijk dan de hoofdpagina van deze website. Zoek je een andere stad, bekijk dan dit overzicht.

De Duitse milieusticker bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de Umweltzone in Overath

kaart: Umweltzone van Overath

Overath is niet al te groot en de milieuzone is nog kleiner. We hebben de zone op de kaart aangegeven met oranje. Let er op dat op de doorgaande weg de milieusticker ook nodig is. Het is dus niet mogelijk zonder milieusticker door de plaats heen te rijden. Je zult doordat Overath in een dal ligt, dan flink moeten omrijden.

Uitzonderingen

Wel bereikbaar is het station van Overath, dat we hebben aangegeven met de letter A. Hier vind je ook een grote parkeerplaats die net buiten de zone valt. Denk er wel aan dat deze enkel bereikbaar is vanaf het noordoosten, dus als je vanaf de A4 komt. Via de Bundesstraße 484 kun je het station niet bereiken.

Parkeren buiten de stad

Overath is niet groot en je parkeert eenvoudig buiten de zone. De parkeerplaats bij het station hebben we hierboven al genoemd. Kom je toch vanaf de kant van Siegburg, parkeer dan bij de REWE (B) en loop vanaf daar het centrum in.

Welke milieusticker in Overath?

De groene milieusticker

De groene milieusticker is net als in bijna alle andere plaatsen de enige milieusticker die in Overath is toegestaan. Komt je auto hier niet voor in aanmerking, houd hier dan rekening mee als je tijdens je vakantie door Overath heen wilt rijden.

Verkrijgbaarheid milieusticker in Overath

De groene milieusticker is in Overath zelf te koop op het gemeentehuis aan de Hauptstraße 30. Dat is op werkdagen van 7 tot 12 uur geopend. Heb je de sticker liever al voor vertrek in huis? Dan kun je de sticker via het aanvraagformulier op deze website bestellen. De sticker wordt daarna per post toegestuurd. Betalen doe je via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. Heb je eenmaal een groene sticker, dan kun je deze vervolgens in iedere Duitse milieuzone gebruiken.

Direct naar het bestelformulier

Overige milieuzones in de buurt

Behalve in het reeds genoemde Keulen, is een milieusticker ook verplicht in Bonn (ten zuidwesten van Overath) en in de kleinere steden Langenfeld (noordwesten) en Remscheid (noorden). Bekijk voor een volledig overzicht ook onze kaart met alle milieuzones in Duitsland.

Een hotel in Overath

Ben je van plan in Overath of omgeving te overnachten? Kijk dan naar deze pagina over Overath op Booking.com. Voor wie het niet weet: Booking.com is de grootste website voor het boeken van accommodaties in Europa. Betalen doe je vrijwel altijd pas bij aankomst en annuleren is altijd nog mogelijk. Booking.com is verder een Nederlands bedrijf, wat net een beetje meer zekerheid geeft.

Wat is er in Overath te zien?

Overath

Foto van Overath door Morty (CC BY 4.0)

Overath is zelf geen toeristische bestemming. Toch vind je er oude vakwerkhuizen en enkele mooie kerken. Het is echter vooral de bosrijke, heuvelachtige omgeving die de moeite van het ontdekken waard is. Net buiten Overath staat nog Burg Großbernsau, een oude ruïne uit de middeleeuwen. Wil je echt een mooi kasteel zien? Rijd dan een stukje door naar het oosten naar Schloss Ehreshoven.

De Duitse milieusticker bestellen

Je kunt de Duitse milieusticker meteen via deze website bestellen. Ga hiervoor naar dit bestelformulier voor zowel Nederlandse als Belgische kentekens. Veelgestelde vragen over de bestelling lees je hier.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op